Agenda

Home | Agenda | Literaire Tocht met Vamba Sherif

Literaire Tocht met Vamba Sherif

In de periode van 7 tot en met 11 Oktober geeft auteur Vamba Sherif 11 gastlessen verspreid over heel Zeeland. Vamba Sherif draagt voor uit eigen werk en gaat met leerlingen in gesprek over diep gewortelde vooroordelen, racisme en discriminatie.  De lezing gastles van Vamba Sherif is met name bestemd voor leerlingen van het voortgezet onderwijs (zowel onder- als bovenbouw) en voor studenten van het middelbaarberoepsonderwijs. Aansluiting is er o.a. met vakken als Nederlands, maatschappijleer, levensbeschouwing, filosofie en burgerschap

Vamba Sherif is schrijver, journalist, filmrecensent, curator en motivational speaker. Hij is in Liberia geboren en deels in Koeweit en Syrië opgegroeid. Hij heeft verschillende romans geschreven, zoals De Zwarte Napoleon, De getuige, Zwijgplicht, Het koninkrijk van Sebah en Het land van de vaders. Zijn werk behandelt thema's als migratie, thuishoren, liefde, kolonialisme en de spanning tussen de gematigde en de radicale islam. Zijn romans zijn in het Engels, Frans, Spaans, Duits en het Indiase Malayalam verschenen. Over zijn werk schreef de Berliner Zeitung: 'Sherif creëert draaikolken van Shakespeariaanse intensiteit.' Hij werkt aan een nieuwe roman.

 (fotograaf: Chris van Houts)

Met ingang van 2019 is Switch ingevoegd in ZB l Planbureau & Bibliotheek van Zeeland (ZB). Onze projecten en merknaam - Switch - blijven gewoon gehandhaafd. Wij zijn voortaan alleen via een ander e-mailadres bereikbaar. De Literaire Tocht maakt deel uit van het jaarprogramma Four Freedoms door het jaar heen en wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door de Frits Lensvelt Stichting en de Provincie Zeeland.


Datum
07 oktober 2019
T/m:
11-10-2019
Locatie
verspreid over heel Zeeland

Deel deze activiteit via social media

Meer activiteiten

Er zijn op dit moment geen verwante activiteiten