Agenda

Home | Agenda | Wereldreis Goes

Wereldreis Goes

Jongeren kunnen in hun eigen stad het verschil maken voor een duurzame en rechtvaardige wereld. Dat is de boodschap van de Wereldreis door Goes. Op maandag 7, dinsdag 8 en woensdag 9 Oktober gaan 300 burgklassers van Goese Lyceum 'op wereldreis’ door hun eigen stad. Switch heeft deze ‘reis’- in samenwerking met de Gemeente Goes - voor hen uitgestippeld. 

De wereld wordt steeds kleiner. Dagelijks hebben we te maken met mensen, diensten of producten van ver weg. Onze koffie komt uit Brazilië, onze T-shirts zijn gemaakt in Bangladesh en de overbuurman komt uit Suriname of Syrië. We zijn allemaal wereldburgers en we zijn er samen verantwoordelijk voor dat elke wereldburger een menswaardig leven kan leiden. Iedereen kan meehelpen om dat te realiseren.

De Wereldreis door Goes leidt leerlingen langs organisaties en bedrijven die vanuit Goes bijdragen aan een duurzame en rechtvaardige wereld. Zo wordt bij de Wereldwinkel duidelijk hoe belangrijk een leefbaar loon is. Bij de gemeente Goes krijgen leerlingen inzicht in hoe wij zelf onze impact op het klimaat kunnen beperken door anders te leven. Daarnaast bezoeken de studenten het Tropisch bos Omnium, Vluchtelingenwerk, Moskee, De protestantse kerk, NME Centrum De Bevelanden en een aantal koploper bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Met deze Wereldreis ervaren jongeren dat iedereen kan bijdragen aan een duurzame en rechtvaardige wereld door ‘thuis’ ánders te leven, ánders te consumeren en ánders te ondernemen.

Kijk ook het filmpje op https://www.youtube.com/watch?v=Miuk3RvrRTE

De Wereldreis Goes wordt uitgevoerd door Switch en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Goes. 

Meer info via Pascal Elegeert, 06 20077915.  pelegeert@dezb.nl

Met ingang van 2019 is Switch ingevoegd in ZB l Planbureau & Bibliotheek van Zeeland (ZB). Onze projecten en merknaam - Switch - blijven gewoon gehandhaafd. Wij zijn voortaan alleen via een ander e-mailadres bereikbaar. 

Datum
07 oktober 2019
T/m:
09-10-2019
Tijd
in de ochtend
Locatie
diverse halteplaatsen in Goes

Deel deze activiteit via social media

Meer activiteiten

Er zijn op dit moment geen verwante activiteiten