Nieuws

Home | Nieuws | 11e Tilburgse Scholierencompetitie

11e Tilburgse Scholierencompetitie

09 april 2015

Wat weten scholieren van de wereld?

Op vrijdag 17 april laten leerlingen van het Beatrix College, het Cobbenhagenlyceum en het Theresialyceum in de Tilburgse raadszaal zien welke school het meeste weet van de wereld. De wedstrijd vindt plaats in de raadszaal en wethouder Mario Jacobs reikt aan de winnaar de Tilburgse wereldbeker 2015 uit.

Afgelopen weken bereidden ze zich voor en maakten ze een filmopdracht “zo maken wij onze kleding eerlijker” over fairtrade kleding in de Tilburgse winkels. Daarnaast verdiepten de leerlingen zich in drie landen waarmee de Tilburg relaties onderhoudt: Nicaragua, Tanzania en Zuid-Afrika. 
Op 17 april voelt cabaretier en spelleider Frank van Pamelen ze aan de tand over wereldwijde armoede, internationale samenwerking, actualiteiten en mondiaal burgerschap.

Na afloop reikt wethouder Mario Jacobs de wereldbeker uit aan de winnende school. Wanneer het Theresialyceum opnieuw wint is dat voor de derde achtereenvolgende keer en mogen zij de wereldbeker houden. Ook ontvangen de scholen een cheque van de Rabobank Tilburg e.o. Die mogen de leerlingen besteden aan een ontwikkelingsproject in Nicaragua, Tanzania of Zuid-Afrika.

De scholierencompetitie wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Tilburg en Rabobank Tilburg e.o. Aan de Tilburgse Scholierencompetitie werken mee: Bureau Ver(?)antwoord, Stedenband Tilburg – Matagalpa, Stichting New Beginningz en de Stedenband Tilburg-Sama Tanzania. 
De coördinatie ligt in handen van stichting Switch. 
Switch stimuleert gedrag dat bijdraagt aan een duurzame en rechtvaardige wereld. Hier én daar, nu én in de toekomst. 

Deel dit nieuwsbericht via social media