Nieuws

Home | Nieuws | 250 maal de wereld rond

250 maal de wereld rond

30 januari 2014
Deelnemers van Fietsen Scoort registreerden in 2013 bijna 10 miljoen fietskilometers. De geregistreerde kilometers woon-werkverkeer leverden € 45.000 op voor duurzame projecten. Fietsen Scoort is de grootste fietscampagne van Nederland. Fietsen Scoort stimuleert werknemers de auto te laten staan en met de fiets naar het werk te gaan. De campagne biedt werkgevers een kans om concreet invulling te geven aan hun duurzaamheidsbeleid.
 
Vaker de fiets pakken is goed voor de gezondheid en het milieu. Bovendien draagt fietsen bij aan CO₂-reductie en het tegengaan van klimaatverandering wereldwijd. Nederland is een fietsland, maar nog veel meer mensen kunnen met de fiets naar het werk gaan. Ongeveer 2,5 miljoen mensen wonen op minder dan 7,5 kilometer van hun werk. Toch komt slechts een kwart van hen op de fiets. Fietsen Scoort wil daar verandering in brengen. Deelnemende werkgevers kunnen bovendien de gefietste kilometers van hun werknemers sponsoren. De opbrengst daarvan gaat naar kleinschalige duurzame projecten in ontwikkelingslanden.
 
Resultaten
In 2013 fietsten de deelnemers bijna 10 miljoen kilometer, oftewel 250 maal de wereld rond. Hierdoor kwam 1,6 miljoen kilo CO₂ niet in de atmosfeer terecht, hebben deelnemers flink geld bespaard, gewerkt aan hun eigen gezondheid en de mondiale voetafdruk verkleind.
Sponsoropbrengst
In 2013 is bovendien € 45.000 bijeen gefietst voor duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Dit geld gaat naar ontwikkelingsorganisaties, in het bijzonder naar Cycling out of Poverty dat verschillende fietsprojecten uitvoert in Afrika.
 
Wilt u ook meedoen? Op www.fietsenscoort.nl vindt u meer informatie en onder ‘resultaten’ de gegevens per provincie en de top-10 bedrijven over 2013.  

Deel dit nieuwsbericht via social media