Nieuws

Home | Nieuws | 2e editie MVO-prijs Goes

2e editie MVO-prijs Goes

30 januari 2014
Na een succesvolle editie in 2011 organiseren Switch en de gemeente Goes de tweede editie van een gemeentelijke MVO-prijs. Van 6 februari tot 20 april kunnen ondernemers in Goes zich als kandidaat melden via www.mvoprijs.nl. Daarna volgt een publieksstemming. Een vakjury bepaalt uiteindelijk wie de MVO-prijs verdient. De winnaar wordt bekend gemaakt in november.
 
Duurzaam ondernemen, of maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), staat op dit moment volop in de belangstelling. Dat is ook niet zo gek, want uit onderzoek blijkt dat bedrijven die strategisch met MVO bezig zijn, zich gemakkelijker aan de omgeving aanpassen en minder afhankelijk zijn van economische veranderingen. Ondernemers die hun bedrijfsvoering afstemmen op de samenleving en het milieu, zijn daardoor veelal koplopers in hun branche. De MVO-prijs is bedoeld voor bedrijven die duurzame winst voor milieu en maatschappij weten te combineren met  goede bedrijfseconomische resultaten. Ze werken met een winnende combinatie van People, Planet, Profit.
In 2011 won Cleanmaster Biolux, groothandel in totale bedrijfshygiëne, de eerste editie van de MVO-prijs Goes. Bedrijven die toen hebben meegedaan mogen zich opnieuw aanmelden.
 
Burgers worden vanaf april actief bij de uitverkiezing betrokken. Na de eerste selectieronde door een jury kunnen de inwoners van Goes hun stem uitbrengen op hun favoriete bedrijf.
 
Juryleden
Drie juryleden buigen zich over de aanmeldingen: Ira von Harras, Coördinator Duurzaamheid van Scalda, Hans Goovers, voorzitter MKB Zeeland en Eddy de Seranno, docent en onderzoeker bij de University of Applied Sciences , HZ Vlissingen.
 
Contactpersoon Switch
Pascal Elegeert, p.elegeert@maakdeswitch.nl, 0113-250051.

Deel dit nieuwsbericht via social media