Nieuws

Home | Nieuws | 3.000 euro voor duurzaam project

3.000 euro voor duurzaam project

26 maart 2013

Fietsen Scoort stimuleert het fietsen naar het werk. Wie de auto laat staan en de fiets neemt, is niet alleen gezond bezig maar draagt ook bij aan CO2-reductie en helpt daarmee klimaatverandering tegen te gaan. Werkgevers kunnen het fietsgedrag van hun werknemers sponsoren. Fietsen Scoort investeert het jaarlijkse sponsorbedrag in duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Kleinschalige particuliere initiatieven worden uitgenodigd om voor 15 april projectvoorstellen in te dienen. Zij maken kans op € 3000 ter ondersteuning van hun project.

Procedure
Fietsen Scoort werkt hierbij samen met My World. Kleinschalige organisaties kunnen vóór 15 april 2013 een projectvoorstel indienen via het aanmeldformulier op www.myworld.nl. Na een eerste selectie blijven de beste projecten over. Deze projecten worden gepresenteerd op de website van Fietsen Scoort. Na een publieksstemming worden eind juni de winnaars bekend gemaakt. De projecten met de meeste stemmen ontvangen ieder € 3.000,- ter ondersteuning van hun project.

Criteria
Deskundigen verbonden aan MyWorld ontvangen alle projectvoorstellen en de beoordeling vindt plaats aan de hand van criteria die te vinden zijn op de website van My World.

Fietsen Scoort bestaat reeds twintig jaar en is uitgegroeid tot de grootste fietscampagne van Nederland. Nog steeds groeit de campagne jaarlijks met zo'n tweeduizend deelnemers. Samen hebben zij in 2012 ruim 11 miljoen kilometer geregistreerd. De campagne Fietsen Scoort wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland.

Deel dit nieuwsbericht via social media