Nieuws

Home | Nieuws | 5 mei-Kinderlezing in Zeeland

5 mei-Kinderlezing in Zeeland

04 maart 2015

Vijf kinderen van vijf verschillende Zeeuwse scholen zijn in de race voor de 5 mei-Kinderlezing. De Kinderlezing laat de stem van kinderen horen in de discussie over vrijheid en onvrijheid. 

De Provincie Zeeland is op 5 mei 2015 gastheer voor de Nationale Viering van de Bevrijding. Het officiële ochtendprogramma van de viering vindt plaats in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Traditiegetrouw vindt op Bevrijdingsdag tijdens de Nationale Viering de 5 mei-lezing plaats. Deze wordt dit jaar in Vlissingen gehouden door de Israëlische schrijver David Grossman. De lezing is bedoeld als bron van inspiratie voor het debat over vrijheid

Voor het tweede jaar wordt aan de 5 mei-lezing een kindervariant verbonden, de 5 mei-Kinderlezing, die de visie van een kind (< 13 jaar) op het thema ‘Vrijheid’ laat zien. Vorig jaar droeg de twaalfjarige Hammoude Al-Cheik zijn verhaal voor tijdens de Nationale Viering in Assen. Provincie Zeeland en het Nationaal Comité 4 en 5 mei organiseren dit jaar met Stichting Switch een Zeeuwse editie van de 5 mei-Kinderlezing. Kinderen uit groep 7 en 8 worden uitgedaagd hun stem te laten horen in de discussies over vrijheid. Kinderen zijn als geen ander in staat de vrijheid in beelden op te roepen. Hun woorden en beelden zullen de vrijheid in de toekomst vormgeven.

Op uitnodiging van Commissaris van de Koning Han Polman zijn vijf kinderen van vijf verschillende scholen uit Zeeland door hun leerkrachten uitgekozen om de kinderlezing te schrijven. Kinderboekenschrijver Anneriek van Heugten zal de kinderen professioneel begeleiden bij het uitwerken en voordragen van hun verhaal.

De leerlingen zijn afkomstig van de Vlissingse Schoolvereniging uit Vlissingen, de  RK Holtkampschool, uit Goes, OBS Binnen de Veste/ Vitruvio uit  Zierikzee, BS Heidepoort uit Heikant en OBS De Meerpaal uit Terneuzen .  

Contact
Switch, Imke Elstak
i.elstak@maakdeswitch.nl 

Deel dit nieuwsbericht via social media