Nieuws

Home | Nieuws | After Travel Xperience

After Travel Xperience

10 september 2013

Op zaterdag 7 september vond in De Harmonie in Tilburg een After Travel Xperience plaats voor jongeren die voor studie of werk op reis zijn geweest naar een ontwikkelingsland. Ruim 120 jonge reizigers volgden het afwisselende programma met inspirerende sprekers en workshops. Een groot deel van de aanwezige jongeren was afgelopen zomer met Stichting OPIN op werkreis naar Zuid-Afrika of Kenia geweest.

Om in de stemming te komen  was er een aantal ludieke activiteiten. Zo moesten de jongeren bij binnenkomst langs de strenge douaniers van ‘Dotopia’ zien te komen. Daarna konden de globetrotters gezamenlijk herinneringen ophalen en ervaringen uitwisselen.  Daarnaast was er een aantal ludieke herbelevingsworkshops. Zo konden de bezoekers hun voetzool laten lezen door een sole-to-soul-reader, naar toilet met een maffe toiletjuffrouw of hun meest hilarische momenten delen tijdens de workshop ‘Had jij dat nou ook?’  

Tijdens het plenaire gedeelte deed Philine Ravesloot haar indrukwekkende verhaal. Zij (over)leefde voor het tv-programma Bestemming Onbekend een week op de  grootste vuilnisbelt van Zuidoost Azië.

Na de lunch waren er vijf inspiratieworkshops. Hierin kregen de deelnemers handreikingen om hun reiservaringen om te zetten in daden: om hun plannen om de wereld een beetje beter te maken, meer handen en voeten te geven. De workshopleiders kozen daarvoor ieder hun eigen unieke insteek. Na afloop gingen de deelnemers met een hoofd vol waardevolle ideeën en nieuwe bagage weer op weg.

Meer informatie
www.consumptieverplicht.nl

Contactpersoon
Saskia Peeters, s.peeters@maakdeswitch.nl, 013 - 535 15 23.  

 

 

 

Deel dit nieuwsbericht via social media