Nieuws

Home | Nieuws | Beatrixcollege opnieuw winnaar

Beatrixcollege opnieuw winnaar

20 april 2016

Na een uiterst spannende strijd won het Beatrixcollege vandaag de finale van de twaalfde Tilburgse Scholierencompetitie. Leerlingen van het Beatrixcollege, 2 College Cobbenhagen en het Theresialyceum streden in de Tilburgse raadszaal met elkaar in een spannend kennisspel. Wethouder Mario Jacobs reikte de Wereldbeker uit aan de winnaar. Van SNS-bank Tilburg  ontving de school een cheque van € 400,--, te besteden aan een project van de Stedenband Tilburg Matagalpa. Ook de andere scholen kregen van de NSN-bank een bedrag voor een project van de stedenband waaraan ze gekoppeld zijn.

In een levensgroot Triviant-spel legde spelleider Frank van Pamelen de leerlingen vragen voor over thema’s als internationale samenwerking, het armoedevraagstuk en mondiaal burgerschap. Ook waren er speciale vragen over Nicaragua, Tanzania en Zuid-Afrika, landen waarmee Tilburg een relatie onderhoudt. Het niveau lag erg hoog dit jaar, alle leerlingen hadden zich uitstekend  voorbereid.

Shelter City gast Christopher was als special guest aanwezig. Hij heeft op alle scholen gastlessen verzorgd.

In de voorbije weken bereidden de scholen zich voor op het spel aan de hand van speciaal ontwikkeld lesmateriaal. Ook verdienden ze punten met een pitch over de Stichting waaraan de school was gekoppeld en een filmopdracht ‘Verkoop fairtrade omhoog’. Ook deze onderdelen waren heel goed uitgewerkt.

 De Scholierencompetitie is een activiteit van Switch/ContourdeTwern, mede mogelijk gemaakt door SNS-bank  en de gemeente Tilburg.

Deel dit nieuwsbericht via social media