Nieuws

Home | Nieuws | Beatrixcollege winnaar elfde editie Scholierencompetitie

Beatrixcollege winnaar elfde editie Scholierencompetitie

20 april 2015

foto: C Vorselaars

Na een uiterst spannende strijd won het Beatrixcollege vandaag de finale van de elfde Tilburgse Scholierencompetitie. Leerlingen van het Beatrixcollege en het Theresialyceum streden in de Tilburgse raadszaal met elkaar in een spannend kennisspel. De afwezigheid van de derde school werd opgevangen door een mystery-team met profi’s. Dit mystery-team behaalde weliswaar de meeste punten maar deed mee ‘buiten mededinging’. 

Wethouder Mario Jacobs reikte de Wereldbeker uit aan de winnaar. Van Rabobank Tilburg e.o. ontving de school een cheque van € 400,--, te besteden aan een project van de Stedenband Tilburg Matagalpa. Ook de andere school en het mystery-team kregen van de Rabobank een bedrag voor een project van de stedenband waaraan ze gekoppeld zijn.

In een levensgroot Triviant-spel legde spelleider Frank van Pamelen de leerlingen vragen voor over thema’s als internationale samenwerking, het armoedevraagstuk en mondiaal burgerschap. Ook waren er speciale vragen over Nicaragua, Tanzania en Zuid-Afrika, landen waarmee Tilburg een relatie onderhoudt.

In de voorbije weken bereidden de scholen zich voor op het spel aan de hand van speciaal ontwikkeld lesmateriaal. Ook verdienden ze punten met een pitch over de Stichting waaraan de school was gekoppeld en een filmopdracht ‘zo maken wij onze kleding eerlijker’.

De Scholierencompetitie is een activiteit van Switch, mede mogelijk gemaakt door Rabobank Tilburg e.o. en de gemeente Tilburg.

Filmpje gemaakt door Omroep Tilburg

 

Deel dit nieuwsbericht via social media