Nieuws

Home | Nieuws | Bespaar energie

Bespaar energie

28 oktober 2013

Vandaag raast de eerste herfststorm over Nederland. De herfst is de periode waarin het energieverbruik bij Nederlandse huishoudens weer aanzienlijk toeneemt. Reden voor energieleverancier E.ON om het jaarlijkse energie bespaaronderzoek onder meer dan 1.000 Nederlanders uit te voeren. Wat blijkt, Nederlanders weten dat zij energie kunnen besparen, maar handelen daar nog steeds niet naar. In 2012 gaf 81% aan dat ze energiebewuster konden leven, in 2013 is dit percentage iets gestegen tot 82%. Hoewel Nederlanders in 2012 dus al benadrukten energiebewuster te kunnen leven, blijkt uit de huidige cijfers dat we deze stap nog steeds niet hebben gezet. Bijna één op de drie Nederlanders (34%) steekt zelfs zijn kop in het zand en houdt zich liever helemaal niet bezig met energie.

Het is daarom niet verwonderlijk dat 25% van de Nederlanders geen idee heeft wat hij maandelijks aan energie betaalt. Besparen op energie wordt door 30% van de Nederlanders als een lastige klus ervaren en voor 18% is het vooral een tijdrovende klus. Slechts 18% van de Nederlanders geeft aan daadwerkelijk energiebewust te leven. De voornaamste reden voor deze manier van leven is geld besparen (68%). Het belang van het milieu blijft ver achter met 15%.

Hieonder  geven we een aaantal bespaartips
Veruit de meest populaire maatregel die wordt genomen om energie te besparen is het uitschakelen van het licht (94%). Daarnaast zet 84% van de Nederlanders de verwarming structureel lager, haalt 78% de lader uit het stopcontact als deze niet gebruikt wordt en let 73% op het energielabel bij aankoop van apparaten.

Meer tips:

Houd 's avonds de gordijnen dicht om tocht tegen te houden.
Dicht ramen en kieren af met tochtstrips of tochtbanden.
Is uw ovengerecht bijna klaar? Zet de oven alvast uit.
oor een baksteen of een fles water in de stortbak te leggen, wordt minder water verbruikt.
Regelmatig ventileren helpt energie besparen.
Installeer een waterbesparende douchekop.
Door tijdens het koken deksels op de pannen te plaatsen, blijft de warmte zoveel mogelijk in de pan.
Zet de thermostaat vast lager een half uur tot een uur voordat u naar bed gaat.
Voor het koken van water is de waterkoker energiezuiniger dan het gasfornuis.
Draai de kraan dicht tijdens het tandenpoetsen.
Plaats een brievenbusklepje – of borsteltje voor uw brievenbus om tocht tegen te gaan.

Bron: duurzaamheidsnieuws



Deel dit nieuwsbericht via social media