Nieuws

Home | Nieuws | Bioplastic van dode kevers, een zonneceljurk en boeren in de Noordzee

Bioplastic van dode kevers, een zonneceljurk en boeren in de Noordzee

07 oktober 2014

Welke jonge wereldverbeteraar mag volgens jou niet ontbreken in dé lijst van de meest innovatieve en inspirerende duurzame koplopers van 2014? Op de Dag van de Duurzaamheid, vrijdag 10 oktober, sluit de nominatieperiode van de Duurzame Jonge 100 van 2014. Via www.dj100.nl/nomineer kun je tot en met vrijdag jezelf of jouw rolmodel nomineren voor de lijst. De jury van 2014 staat in de startblokken om de nominaties te beoordelen op visie, impact, inventiviteit en inspiratie. 

Van zonneceljurk tot bioplastic van dode kevers
Gebrek aan creativiteit is er niet dit jaar. Pauline van Dongen (27), modeontwerpster van 'wearable technology', ontwierp een jurk met zonnecellen, waarmee je je mobiele telefoon kunt opladen. Het is het eerste ontwerp in een lange reeks vernieuwende ideeën die ze de komende jaren wilt realiseren. Aagje Hoekstra (24) maakt bioplastic van dode kevers die overblijven bij insectenteelt. Aart van Veller (29), vorig jaar jurylid van de DJ100 2013, is de oprichter van de eerste energieleverancier waarbij je energie rechtstreeks van een duurzame en onafhankelijke bron koopt. Opvallend is ook Koen van Swam (26), hij is druk op weg om de eerste Noorzeeboerderij te lanceren. Met behulp van crowdfunding hoopt Koen hier nog voor het einde van het jaar 1 kilo zeewier te telen in de achtertuin van Nederland, de Noordzee.

Mag jouw initiatief niet ontbreken in deze lijst, of ken je een jonge inspirator waar Nederland nodig kennis mee moet maken? Ga snel naar www.dj100.nl/nomineer.

Join the Future: eindevenement
Onder andere Jan van Betten (Nudge), Katja Schuurman (Return to Sender) en Reinier van de Berg (Ecoland.tv) selecteren de 100 jonge koplopers die een plek verdienen in de lijst van 2014. Op vrijdag 14 november vindt het eindevenement van de Duurzame Jonge 100 plaats in Pakhuis de Zwijger. Tijdens deze avond viert de Duurzame Jonge 100 een geslaagde tweede editie van de zoektocht en de lancering van de Duurzame Jonge 100 van 2014.

Over de Duurzame Jonge 100
De Duurzame Jonge 100 (DJ100) is een zoektocht naar 100 van de meest innovatieve en inspirerende jonge koplopers op het gebied van duurzaamheid in Nederland. Op vrijdagavond 10 oktober sluit de verkiezingsperiode. Na de verkiezing van 2014 gaat de DJ100 verder als een beweging van jonge mensen met impact die samen hun duurzaamheidsambities willen versnellen, en bedrijfsleven en overheden uitdagen om met hen mee te bewegen. Meer informatie over de DJ100 is te vinden op www.dj100.nl, Facebook en via Twitter @dj100tweets | #DJ100

Alle genomineerden van 2014 zijn te vinden op www.dj100.nl. Tot en met vrijdag 10 oktober kan er genomineerd worden.

Deel dit nieuwsbericht via social media