Nieuws

Home | Nieuws | Bonus voor werven werkgevers

Bonus voor werven werkgevers

17 maart 2015

Van 3 maart tot 1 juni werven medewerkers van ontwikkelingsorganisaties in Nederland deelnemers voor de fietscampagne Fietsen Scoort. De werving is gericht op werkgevers met meer dan 20 werknemers. Voor elk aangemelde werkgever ontvangt de ontwikkelingsorganisatie € 50 voor hun project of goede doel. Hiervoor werkt Fietsen Scoort samen met MyWorld, hét online platform voor iedereen die zich actief inzet voor ontwikkelingssamenwerking.

Fiets voor een duurzame wereld
Fietsen Scoort is een landelijke campagne die forensen uit de auto op de fiets probeert te krijgen. De campagne Fietsen Scoort stimuleert op uitdagende wijze het fietsen naar het werk. Fietsen heeft veel voordelen: je gezondheid, CO₂-reductie en het tegengaan van klimaatverandering. Het klimaatvraagstuk kan, volgens de fietscampagne, alleen in internationaal verband worden opgelost. Daarbij verdient de positie van ontwikkelingslanden extra aandacht. Ook ontwikkelingslanden moeten zich op duurzame wijze kunnen ontwikkelen. Fietsen Scoort kiest er daarom voor de sponsoropbrengst jaarlijks te verdelen over verschillende kleinschalige duurzame projecten in ontwikkelingslanden.

MyWorld en Fietsen Scoort
In 2013 en 2014 werkten Fietsen Soort en MyWorld ook al samen. Kleine ontwikkelingsprojecten konden meedingen naar de sponsorpot van € 10.000. De beste vier ontvingen € 2500 voor hun project. De prijswinnaars in 2014 waren: Stichting Mpongwe, Stichting P.A.L.M. India, Creating Water Foundation en Stichting Bewa Ghana.

Meedoen?
Meer informatie, de spelregels en de toolkit vind u op Fietsen Scoort
My World en Fietsen Scoort wensen alle medewerkers van ontwikkelingsorganisties in Nederland succes met de werving van werkgevers!

Deel dit nieuwsbericht via social media