Nieuws

Home | Nieuws | Boodschappen doen tegen armoede

Boodschappen doen tegen armoede

08 oktober 2013

Op donderdag 17 oktober is boodschappen doen bij de AH XL aan de Limburglaan in Eindhoven anders dan anders. Op grote schaal wordt het winkelende publiek opgeroepen voedsel in te zamelen voor Voedselbank Eindhoven. In het kader van Wereldarmoededag organiseert Switch deze actie, in samenwerking met de lokale voedselbank en VNG International.

Op Wereldarmoededag wordt overal in de wereld stilgestaan bij de ruim één miljard mensen die nog altijd in extreme armoede leven. Dat wil zeggen dat zij rond moeten komen van minder dan $1,25 per dag. In 2000 besloten de Verenigde Naties om acht Millenniumdoelen op te stellen om armoede terug te dringen. Deze doelen moeten in 2015 gehaald zijn. In Nederland zijn er 154 Millennium Gemeenten die zich inzetten om deze doelen te halen.

 

In Eindhoven zetten burgers, bedrijven en organisaties zich al jaren in voor de verschillende Millenniumdoelen. Switch organiseert bovendien jaarlijks een publieksactiviteit op Wereldarmoededag om stil te staan bij het wereldwijde armoedevraagstuk. Dit jaar doet Switch dat in samenwerking met Voedselbank Eindhoven en onder de vlag van VNG International.

 

Het winkelend publiek ontvangt tussen 10.00 uur en 19.00 uur van de campagnevrijwilligers een flyer over armoede in de wereld én in Nederland. Op de voorkant staat een 'boodschappenlijst' met het verzoek om één van de producten te kopen en ter plekke te doneren aan de voedselbank. In Nederland zijn 30.000 gezinnen, ruim 70.000 mensen, wekelijks afhankelijk van de voedselbank. Maar liefst 6.500 voedselbankvrijwilligers maken dit mogelijk. Met de actie willen de gemeente Eindhoven, Switch en Voedselbank Eindhoven mensen hiervan bewust maken.

 

De activiteit is financieel mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Eindhoven.

Contactpersoon

Bianca Wijers: b.wijers@maakdeswitch.nl (013) 535 1523 

 

Deel dit nieuwsbericht via social media