Nieuws

Home | Nieuws | Bredanaars massaal aan het wier

Bredanaars massaal aan het wier

06 oktober 2015

Onder het motto ‘Eet geen dier een dag, eet eens wier een dag’ sorteerden de leerlingen Party- en evenementencatering van De Rooi Pannen vandaag alvast voor op Werelddierendag 4 oktober. Met bijzondere zeewierhapjes probeerden zij het nietsvermoedende publiek op de Grote Markt in Breda ervan te overtuigen dat zeewier een prima alternatief is voor het eten van een dier. Ruim 500 mensen durfden het aan en genoten van de culinaire uitspattingen van de enthousiaste studenten.

Zeewier heeft een relatief hoog gehalte aan eiwitten en kan op duurzame wijze geteeld worden. Het bevat naast eiwitten ook koolhydraten, vezels en meer calcium dan planten die op het land groeien. Een smakelijk vleesvervanger dus en ook nog eens beter voor mens, dier en milieu dan het geijkte biefstukje op het bord.
Behalve een smakelijk hapje ontvingen geïnteresseerden een flyer met bijzondere zeewierrecepten, die eenvoudig zelf te maken zijn.

Het project is een initiatief van Stichting Switch i.s.m. Zeewierwijzer en De Rooi Pannen Breda en mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de Gemeente Breda.
De actie Eet geen dier ’n dag is onderdeel van EAT THIS Roadtrip; een reeks acties die door heel Nederland plaatsvindt van 1 t/m 15 oktober in kader van Wereldvoedseldag (www.foodguerrilla.nl).

breda

Foto's: Maartje Strijbis

Deel dit nieuwsbericht via social media