Nieuws

Home | Nieuws | Brugklassers van SSG Nehalennia op Wereldreis door Middelburg

Brugklassers van SSG Nehalennia op Wereldreis door Middelburg

13 juni 2017

In Middelburg is een groot deel van de wereld terug te vinden. Meer dan 200 leerlingen van SSG Nehalennia gaan dat ervaren tijdens de Wereldreis door Middelburg. Stichting Switch heeft deze ‘reis’ voor hen uitgestippeld op woensdag 5 en donderdag 6 juli. Met deze Wereldreis ervaren leerlingen hoe invloeden uit de hele wereld de stad Middelburg mede gevormd hebben.

Een fietsroute leidt de leerlingen langs verrassende cultuurhistorische ‘halteplaatsen’. Zo maken ze kennis met organisaties waarmee ze in het dagelijks leven niet zo snel in aanraking komen. Zo gaan leerlingen met vluchtelingen in gesprek en krijgen ze een rondleiding door het AZC, bij Woonzorgcentrum Tabadila maken ze kennis met de geschiedenis van de Molukken. Verder bezoeken de leerlingen, de Yildirim Beyazit Moskee, het Zeeuws Archief, de Synagoge, Leger des Heils, het Slavernijmonument op de Balans, Amnesty International in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

De leerlingen gaan in kleine groepjes met een mentorbegeleider op pad. Tijdens de Wereldreis door Middelburg krijgen de leerlingen een reisgids mee. Hierin vinden zij achtergrondinformatie over de geschiedenis van Middelburg. Middelburg is en was een stad met aantrekkingskracht. Door de eeuwen heen vestigden zich hier Noormannen, Hugenoten, Joden, Molukkers en vele andere bevolkingsgroepen. Van de Romeinen tot de huidige asielzoekers kent Middelburg migranten die samen met de Zeeuwse bevolking Middelburg maakten tot wat het nu is. 

 

De Wereldreis door Middelburg wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Middelburg. 


Deel dit nieuwsbericht via social media