Nieuws

Home | Nieuws | Christaan Huygens College weet het meest van de wereld

Christaan Huygens College weet het meest van de wereld

14 december 2015

Wat is armoede? Wat houdt armoede in stand? Wat kun je zelf doen aan een duurzame en rechtvaardige wereld? Leerlingen van het Christiaan Huygens College en het Augustinianum  uit Eindhoven kregen dit soort vragen tijdens de finale van de Eindhovense scholierencompetitie die op 14 december plaatsvond in de Raadzaal. Wethouder Jannie Visscher reikte na afloop de wereldbeker en een cheque van € 350 uit aan leerlingen van het Christiaan Huygens College bedoeld voor projecten van de Cambodia Dutch Organization.

Quizmaster Joost Tijssen bevroeg de leerlingen over armoede, mondiaal burgerschap en ontwikkelingssamenwerking. Elke school speelde voor een Eindhovense stichting die zich inzet voor internationale samenwerking. Zo speelde het Augustinianum voor de projectkoppeling met Gedaref (Sudan), het Christiaan Huygens voor Emfuleni (Zuid-Afrika) en een  tweede groep leerlingen van Christiaan Huygens  College streed voor nieuwkomer Cambodia Dutch (Cambodja). De weken voorafgaand aan de wedstrijd bereidden de leerlingen zich op school voor.

Het Christiaan Huygens College voor Cambodia Dutch ging voortvarend van start en leidde halverwege. De inhaalrace van de andere groepen in de finaleronde maakte het nog spannend maar kon niets meer veranderen aan de eindstand. Het Christiaan Huygens mag zich met deze winst ook dit jaar weer de school noemen die het meest weet van de wereld.

De coördinatie van de scholierencompetitie is in handen van Stichting Switch. Dit project is financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Eindhoven.

Foto: Christiaan Huygens / Cambodia Dutch  winnaar van de scholierencompetitie 2015.

Deel dit nieuwsbericht via social media