Nieuws

Home | Nieuws | Christiaan Huygens College weet het meest van de wereld

Christiaan Huygens College weet het meest van de wereld

06 januari 2015

Wat is armoede? Wat houdt armoede in stand? Wat kun je zelf doen aan een duurzame en rechtvaardige wereld? Leerlingen van het Christiaan Huygens College, Eckart College en Augustinianum  uit Eindhoven kregen dit soort vragen tijdens de finale van de Eindhovense scholierencompetitie die op 15 december plaatsvond in de raadszaal. Wethouder Jannie Visscher reikte na afloop de wereldbeker en een cheque van € 350 uit aan leerlingen van het Christiaan Huygens College, bedoeld voor een project in Emfuleni, Zuid Afrika.

Quizmaster Joost Tijssen bevroeg de leerlingen over armoede, mondiaal burgerschap en ontwikkelingssamenwerking. Elke school speelde voor een Eindhovense stichting die zich inzet voor internationale samenwerking. Zo speelde het Augustinianum voor de projectkoppeling met Gedaref (Sudan), het Christiaan Huygens voor Emfuleni (Zuid-Afrika) en het Eckart College voor Chinandega (Nicaragua). De weken voorafgaand aan de wedstrijd bereidden de leerlingen zich op school voor.

Het Christiaan Huygens College ging voortvarend van start en leidde halverwege ruimschoots. De inhaalrace van de andere scholen maakte het nog super spannend, maar kwam te laat. Het Christiaan Huygens mag zich met deze winst een jaar lang de school noemen die het meest weet van de wereld.

De coördinatie van de scholierencompetitie is in handen van Stichting Switch. Dit project is financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Eindhoven.

Deel dit nieuwsbericht via social media