Nieuws

Home | Nieuws | Co-creatie tussen jongeren en professionals

Co-creatie tussen jongeren en professionals

11 februari 2016

Jongeren van Finding ROOTS volgden, samen met gedeputeerde Jo-Annes de Bat, bestuurders en docenten van Scalda en HZ University of Applied Sciences, de workshop “Zaken doen in de Nieuwe Economie” van Het Groene Brein.  

Duurzame economie
Het Groene Brein is een uniek landelijk netwerk, waar wetenschappers samen met bedrijven en andere partijen werken aan het ontwikkelen van duurzame verdienmodellen. Directeur Antoine Heideveld kwam naar Zeeland om met de jongeren en professionals dit duurzame gedachtengoed te verkennen. Samen werkten zij aan het in gang zetten van deze duurzame economie voor Zeeland. Een duurzame economie is een circulaire economie waarin je met je bedrijfsvoering positieve waarden toevoegt aan de samenleving.

Duurzame leiders

De jongeren van Scalda, HZ University of Applied Sciences en de provinciale jongerendenktank JouwZeeland volgen het opleidingstraject Finding ROOTS; een actieprogramma over leiderschap en duurzaamheid voor jonge professionals, dat hen helpt competenties te ontwikkelen die horen bij een ‘duurzame leider’. De workshop bereidde de jongeren voor op hun gesprekken met het Zeeuwse bedrijfsleven. Op die manier kunnen zij adviezen uitbrengen die bedrijven helpen stappen te nemen richting een circulaire economie.

Blijf op de hoogte van de activiteiten van deze ‘changemakers’ en volg hen op Facebook.

Finding ROOTS is een coproductie van Het Groene Brein ROOTS en Switch i.s.m. MBO Scalda, HZ University of Applied Sciences en Jouw Zeeland, de jongerendenktank van de Provincie Zeeland. Finding ROOTS wordt mede mogelijk gemaakt door DuurzaamDoor en de Provincie Zeeland.

Meer informatie: Imke Elstak, Switch, 0118 682580 en i.elstak@maakdeswitch.nl

Deel dit nieuwsbericht via social media