Nieuws

Home | Nieuws | Consumenten gaan voor duurzaam

Consumenten gaan voor duurzaam

11 november 2013

 

Foto: Marleen Hoftijzer. Bijschrift foto: Qualifycampaigners proosten met wethouder List en AH-bedrijfsleider van Steverink in Eindhoven op geslaagde consumentenacties voor fairtrade en duurzaam.

Steeds meer consumenten gaan voor duurzaam 

Voedselcampagne Qualify van Switch slaat aan 

Na het succes van vorig jaar heeft Switch wederom tal van ludieke consumentenacties georganiseerd in zes Brabantse steden. In Schijndel en Eindhoven waren de Wethouders Economische Zaken prominent aanwezig om de campagne Qualify te steunen.  De laatste campagnedagen in Eindhoven vielen samen met de afsluiting van de Fairtrade Week.  In totaal zijn met de consumentenacties 2.250 consumenten bereikt en 1.119 gratis verantwoorde producten uitgedeeld.

Met de campagne Qualify streeft Switch naar verantwoord consumeren, meer biologisch en fairtrade. Onze huidige manier van produceren en consumeren van voedsel moet op de schop. Voedsel wordt over grote afstanden getransporteerd, een derde van al het voedsel wordt weggegooid en boeren in ontwikkelingsladen krijgen geen eerlijke prijs voor hun product. Met de ludieke campagne Qualify besteedt Switch aandacht aan duurzaam consumeren. In oktober 2013 zijn – voor het tweede jaar – bijzondere  acties georganiseerd bij supermarkten, met als doel consumenten te bewegen tot bewust koopgedrag, in het bijzonder de aanschaf  van producten met een fairtrade of biologisch keurmerk.

Gedurende vier weken is actie gevoerd, in  zes verschillende steden in Brabant. Dit jaar dook het campagneteam op bij supermarkten in Breda, Roosendaal, Tilburg, Oss, Schijndel en Eindhoven. In Schijndel en Eindhoven waren de Wethouders Economische Zaken prominent aanwezig om Qualify te steunen. Consumenten reageerden enthousiast omdat zij goed geïnformeerd werden over de aankoop van verantwoorde producten in hun supermarkt en daarbij ook nog eens beloond werden met een gratis product.

Contactpersoon
Clasien Vermeer, c.vermeer@maakdeswitch.nl, 013-5351523

Meer informatie 
www.qualify.nu, www.maakdeswitch.nl

Deel dit nieuwsbericht via social media