Nieuws

Home | Nieuws | Dag van de Duurzaamheid

Dag van de Duurzaamheid

03 augustus 2013

De vier voorgaande edities van de Dag van de Duurzaamheid waren een groot succes. Dit jaar neemt Urgenda het initiatief voor de vijfde landelijke Dag van de Duurzaamheid die plaatsvindt op donderdag 10 oktober (10-10). Hierbij nodigen we je  je weer mee te doen met deze feestelijke editie! Laat het zien op 10-10!

"Op de Dag van de Duurzaamheid willen we met alle deelnemers laten zien hoe duurzaamheid past in je dagelijks leven. 10-10 is hèt moment van het jaar om de duurzaamheidsbeweging in Nederland nog zichtbaarder, groter en manifester te maken. Daarom zeggen we: Laat het zien op 10-10! Het is tijd te veranderen. We willen een volhoudbare samenleving, voor onszelf en de volgende generaties. Met slinkende grondstofvoorraden en een steeds sneller veranderend klimaat, is het noodzakelijk een nieuwe circulaire economie op te bouwen gebaseerd op duurzame energie en groene grondstoffen. Een economie waarin we meer delen en samenwerken én een goed leven hebben!", vertelt Urgenda directeur Marjan Minnesma.

Doe mee!
Natuurlijk zijn vele van ons het gehele jaar bezig met duurzaamheid, maar door alle initiatieven op één landelijke dag te koppelen met speciale activiteiten bundelen we op 10-10 onze krachten en maken we duurzaamheid zichtbaar voor de gehele samenleving. Voor de media is de Dag van de Duurzaamheid de ideale aanleiding om juist op 10 oktober 2013 aandacht te besteden aan duurzaamheid met een nieuwsaanleiding, ludieke actie of fotomoment. Dus bedenk zelf een nieuwswaardige activiteit, bijvoorbeeld een groene recordpoging, een uitreiking van een prijs, de lancering van een nieuw product, een onthulling, een startmoment, Het Beste Duurzame Idee van... of een kortingsactie. Kijk voor ideeën op www.dagvandeduurzaamheid.nl/doemee of neem contact op.
Naast het organiseren van een eigen activiteit kan je ook aanhaken bij een landelijke actie. zoals o.a. de Voorleesactie, het Low Car Diet, de Wethouderswedstrijd en de Energiestrijd Zorghuizen.
Meld je activiteit nu aan, werk hem bij en genereer aandacht!
Meld het idee voor je activiteit zo snel mogelijk aan op de actiewebsite www.dagvandeduurzaamheid.nl. Op die manier is hij vindbaar voor deelnemers en de media. Daarnaast inspireer je meteen anderen zich ook aan te melden en vervul je een voortrekkersrol. Ten alle tijde kan je details van je actie aanpassen en aanvullen door de inlogcode die je ontvangt bij aanmelding.

 

Meer informatie
 www.dagvandeduurzaamheid.nl

Deel dit nieuwsbericht via social media