Nieuws

Home | Nieuws | Dansen voor onderwijs

Dansen voor onderwijs

05 mei 2013

Op zondag 5 mei verrasten 45 leerlingen van het Scheldemond College de bezoekers van het Bevrijdingsfestival in Vlissingen met een flashmob. Op het nummer "Dance The War is Over" (lijflied van het Bevrijdingsfestival) hadden de dansers van het Scheldemond College een bijzondere choreografie voorbereid. Met deze actie zetten de dansers zich in voor Millenniumdoel 2: Alle kinderen naar school.

Daarnaast haalden de danser 186,- euro op voor het schoolproject van Hulporganisatie Save The Children in Syrië. Door de burgeroorlog zijn veel mensen hun land ontvlucht. Hulporganisatie Save the Children werkt in de omringende landen aan de opvang van kinderen en hun families. Save The Children voert een grote 'terug naar school' campagne in zowel Libanon als Jordanië. Doel is om Syrische kinderen in zowel gastgemeenschappen als vluchtelingenkampen weer de schoolbanken in te krijgen. Ze voorzien kinderen van schooltassen, uniformen en ander essentieel schoolmateriaal en betalen indien nodig hun schoolgeld.

Het bedrag zamelden de dansers bijeen door bezoekers van het festival een dansbeweging uit hun flashmob aan te leren. Van de flashmob en de dansende festivalbezoekers wordt een nieuwe videoclip gemaakt. Deze is binnenkort online te bekijken op www.upgraden.nu.

Deel dit nieuwsbericht via social media