Nieuws

Home | Nieuws | Deelnemers Fietsen Scoort fietsen 210 maal de wereld rond

Deelnemers Fietsen Scoort fietsen 210 maal de wereld rond

20 januari 2015

Fietsen Scoort is de grootste fietscampagne van Nederland. Fietsen Scoort stimuleert werknemers de auto te laten staan en met de fiets naar het werk te gaan. De campagne biedt werkgevers een kans om concreet invulling te geven aan hun duurzaamheidsbeleid. Deelnemers van Fietsen Scoort registreerden in 2014 ruim 8 miljoen fietskilometers. De kilometers woon-werkverkeer leverden € 39.000 op voor duurzame projecten.

Vaker de fiets pakken is goed voor de gezondheid en het milieu. Bovendien draagt fietsen bij aan CO₂-reductie en het tegengaan van klimaatverandering wereldwijd. Nederland is een fietsland, maar nog veel meer mensen kunnen met de fiets naar het werk gaan. Ongeveer 2,5 miljoen mensen wonen op minder dan 7,5 kilometer van hun werk. Toch komt slechts een kwart van hen op de fiets. Fietsen Scoort wil daar verandering in brengen. Deelnemende werkgevers kunnen bovendien de gefietste kilometers van hun werknemers sponsoren. De opbrengst daarvan gaat naar kleinschalige duurzame projecten in ontwikkelingslanden.

Resultaten
In 2014 fietsten de deelnemers ruim 8 miljoen kilometer, oftewel bijna 210 maal de wereld rond. Hierdoor kwam 1,4 miljoen kilo CO₂ niet in de atmosfeer terecht, hebben deelnemers flink geld bespaard, gewerkt aan hun eigen gezondheid en de mondiale voetafdruk verkleind.

Sponsoropbrengst
In 2014 is bovendien € 39.000 bijeen gefietst voor duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Dit geld gaat naar ontwikkelingsorganisaties, in het bijzonder naar Cycling out of Poverty dat verschillende fietsprojecten uitvoert in Afrika.

Wilt u ook meedoen? Op www.fietsenscoort.nl vindt u meer informatie en onder ‘resultaten’ de gegevens per provincie en de top-10 bedrijven over 2014.

Deel dit nieuwsbericht via social media