Nieuws

Home | Nieuws | Delen = leuk

Delen = leuk

12 december 2016

Van oktober 2015 tot juni 2016 volgden vijftien Zeeuwse jongeren het leiderschapsprogramma Finding ROOTS naast hun reguliere opleiding. Finding ROOTS is een Sustainable Leadership programma waarin jongeren opgeleid worden tot changemakers; ambassadeurs voor de Nieuwe Economie. Persoonlijk leiderschap en zelf de verantwoordelijkheid nemen voor duurzame ontwikkeling staan centraal in het programma. De ins en outs van dit succesvolle jongerenproject zijn nu omschreven in de toolkit hoofd, hart en handen in duurzaamheid. Download de docententoolkit hier.

Voor wie is deze toolkit?
Ben je werkzaam binnen het onderwijs en werk je aan thema’s als duurzaamheid, circulaire economie, 21st century skills en/of (wereld)burgerschap? Werk je met jongeren aan een duurzame wereld vanuit, bijvoorbeeld het jongerenwerk, de gemeente of een lokale NGO? En zoek je een actieve vorm om jeugdbeleid en duurzaamheid met elkaar te verbinden? Dan is deze toolkit voor jou.

Waarom meedoen?
Met Finding ROOTS leiden we jongeren op tot duurzame denkers en doeners. Het project verbindt duurzaamheid met jongerenparticipatie, investeert in jongeren en biedt hen de mogelijkheid nieuwe mensen en bedrijven te leren kennen, te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en tegelijkertijd maatschappelijk betrokken te zijn. De inhoudelijke activiteiten rondom duurzaamheid en de Nieuwe Economie worden afgewisseld met trainingen op het gebied van persoonlijk leiderschap met als doel jongeren uit te dagen leiderschap te tonen voor een duurzame wereld. In de toolkit vind je alles over het programma; van (les)methodes en samenwerkingspartners tot een checklist ‘Is jouw regio klaar voor Finding ROOTS?’

Wij helpen je graag op weg
Finding ROOTS is een initiatief van Switch en Het Groene Brein ROOTS. De toolkit wordt met ondersteuning van het kennisprogramma voor sociale innovatie DuurzaamDoor gratis aangeboden. Neem voor meer informatie contact op met Imke Elstak, i.elstak@maakdeswitch.nl en 0118 682580.

Finding ROOTS is een coproductie van Het Groene Brein ROOTS en Stichting Switch i.s.m. Scalda, HZ University of Applied Sciences en Jouw Zeeland, de jongerendenktank van de Provincie Zeeland.

 

Deel dit nieuwsbericht via social media