Nieuws

Home | Nieuws | Denktanksessie ‘Ontwerpen voor de toekomst‘

Denktanksessie ‘Ontwerpen voor de toekomst‘

13 maart 2018

Ben jij een student die out-of-the-box denkt en heb je ontwerp-skills? Vind je het thema 'duurzaamheid' interessant en wil je meer leren over de circulaire economie?  

Kom dan naar de denktanksessie ‘Ontwerpen voor de toekomst‘ op donderdagavond 5 april bij de Provincie Zeeland. Want Emergis gaat verbouwen, en dat zo circulair mogelijk. En zij zoeken toffe ideeën!

Waarom?
Emergis gaat verbouwen, circulair! Het ooit tot meest duurzame pand van Nederland gekozen Rijkwaterstaat gebouw in Terneuzen moet plaats maken voor een nieuwe sluis. Een circulaire ‘sloper’ heeft het gebouw ontmanteld en deze geoogste materialen vormen nu de basis voor de verbouwing en gedeeltelijke nieuwbouw van de kinder- en jeugdkliniek van Emergis. Het is voor het eerst in Nederland dat materialen en grondstoffen van een gebouw maximaal worden hergebruikt en dat een ggz-instelling op deze schaal een bijdrage levert aan de circulaire economie.

Wat gaan we doen?
In deze denktanksessie krijg je de kans om mee te denken in de inrichting van het nieuwe pand en de buitenruimte. Samen met de architect en het team van Emergis werk je in groepjes aan een circulair ontwerp voor de nieuwbouw. Het beste ontwerp (en presentatie) wordt beloond en niet zomaar: hoe tof is het als jouw ontwerp straks gerealiseerd wordt. 

What's in it for me?
Je krijgt kennis en inspiratie over circulair ontwerpen, je leert nieuwe mensen kennen en je maakt deel van een heel bijzonder bouwproject. Ook dat staat mooi op je CV! En fijn meegenomen: je hoeft niet te koken die avond, wij zorgen voor een gezonde maaltijd.

Datum: donderdag 5 april
Tijd: 16.00 tot 20.30 uur
Locatie: Provinciehuis, Abdij 6 4330 LA, Middelburg

Meedoen?
Ga jij deze uitdaging aan? Geef je voor 3 april op bij Imke Elstak van Switch via i.elstak@maakdeswitch.nl.

Finding ROOTS is een coproductie van Switch, Scalda, HZ University of Applied Sciences , ZMf en de jongerendenktank JouwZeeland. Finding ROOTS wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland.


Deel dit nieuwsbericht via social media