Nieuws

Home | Nieuws | Dien voor 28 juni je idee in voor Duurzame Dinsdag

Dien voor 28 juni je idee in voor Duurzame Dinsdag

18 juni 2013

15e editie Duurzame Dinsdag op 3 september
Dien voor 28 juni je duurzame idee in!

Voor de 15e keer verzamelt Duurzame Dinsdag alle duurzame ideeën uit de samenleving. De Duurzame Dinsdagkoffer, vol met initiatieven van particulieren, bedrijven, jong en oud, wordt op 3 september aangeboden aan het kabinet. Doe mee door vóór 28 je duurzame idee in te dienen op www.duurzamedinsdag.nl. Door mee te doen bepaal je met anderen de boodschap aan het kabinet én maak je kans op prijzen. Deelnemers uit Zeeland maken bovendien kans op een Duurzame Date. Terneuzen is dit jaar de gaststad van dit netwerkevenement.

Duurzame ondernemers en mensen met een innovatieve geest opgelet: Duurzame Dinsdag verzamelt weer ideeën! Duurzame Dinsdag verzamelt innovatieve ideeën uit de samenleving, die bijdragen aan verduurzaming van Nederland. De afgelopen 15 jaar heeft Duurzame Dinsdag al veel bereikt en vele initiatieven ondersteund. Samen met haar partners zorgt Duurzame Dinsdag ervoor, dat er ondersteuning komt vanuit de politiek en samenleving om de initiatieven te versnellen in hun verdere ontwikkeling en realisatie een stap dichterbij te brengen.

Duurzaamheid leeft in Zeeland. Dink Ripmeester, duurzaam ondernemer in de maritieme sector, in 2006 indiener van een duurzaam idee en sinds 2008 jurylid van Duurzame Dinsdag, rekent dan ook op een sterke vertegenwoordiging van Zeeuwse initiatieven in de Duurzame Dinsdag koffer: "Ik merk dat Duurzame Dinsdag steeds bekender wordt en dat de inzendingen alsmaar innovatiever worden. Ook dit jaar verwacht ik weer de nodige Zeeuwse inzendingen en dus kans voor de beste Zeeuwse initiatieven op deelname aan de Duurzame Dates."

Tot 28 juni worden in het hele land ideeën verzameld, daarna gaat de jury in beraad. De landelijke bijeenkomst van Duurzame Dinsdag vindt plaats op 3 september op het Binnenhof in Den Haag. Een feestelijke bijeenkomst waar initiatiefnemers en politiek bijeenkomen, de Duurzame Dinsdagkoffer vol ideeën wordt aangeboden en een aantal mensen wordt onderscheiden met een duurzaam lintje.

Na Duurzame Dinsdag zal een netwerkevenement, de 'Duurzame Dates' georganiseerd voor de beste deelnemers uit Zeeland. De gemeente Terneuzen is dit jaar het podium van de Duurzame Dates Zeeland. Deelnemers met de beste ideeën uit Zeeland worden uitgenodigd voor de Duurzame Dates. Tijdens de Duurzame Dates worden deelnemers gekoppeld aan experts die het project een stapje verder helpen door hun expertise te delen. Dus wil jij gematcht worden aan een expert die jou een stap verder helpt in de realisatie of verbetering van je project? Of wil jij meepraten over wat de politiek kan doen om duurzame initiatieven te ondersteunen?  Doe dan mee met Duurzame Dinsdag! Dien voor 28 juni jouw idee in op www.duurzamedinsdag.nl.

 

Meer informatie
Meer informatie of beeldmateriaal vindt u op www.duurzamedinsdag.nl of neem contact op met Teuni Verploegh,
e-mail: t.verploegh@ivn.nl.

Deel dit nieuwsbericht via social media