Nieuws

Home | Nieuws | Doe Mee, Verlos de Zee

Doe Mee, Verlos de Zee

10 december 2013
Afgelopen zondag upgraden vierdejaars studenten van de opleiding International Business & Management Studies van de Hogeschool Zeeland het strand van Vlissingen. De studenten wilden met hun actie mensen bewust maken van het wereldwijde probleem van plasticvervuiling.

De plasticvervuiling van oceanen en zeeën is uitgegroeid tot een wereldwijde ramp. Per jaar komt naar schatting 4,7 miljoen ton (micro)plastic in de zee terecht. Als deze microplastics vervolgens door vogels en vissen gegeten worden, sterven deze niet alleen, de plasticdeeltjes komen ook in onze eigen voedselketen, in onze magen, terecht.
 
Door zelf het strand schoon te maken en andere strandwandelaars te vragen hen te helpen, steunen de studenten het initiatief Doe mee, Verlos de Zee! van Matthijs Lievaart. Na de storm van 5 december werd opnieuw duidelijk hoe ernstig de plasticvervuiling is. Het strand lag zondag bezaaid met vuil. Naast de groep internationale studenten sloten tientallen vrijwilligers zich aan bij de actie. Een middagje werk leverde zeker twee containers met vuil en plastic op. Bekijk het filmpje dat Omroep Zeeland maakte van de Upgrade.

Deel dit nieuwsbericht via social media