Nieuws

Home | Nieuws | Duurzaam Doe Je Zelf-show op INESPO

Duurzaam Doe Je Zelf-show op INESPO

11 juni 2013

Test je kennis over mensenrechten, eerlijke handel, duurzaamheid en de gevolgen van je eigen consumptiegedrag met de Duurzaam Doe Je Zelf-show van Switch.

INESPO is dé internationale duurzaamheidsolympiade die jaarlijks in Nederland gehouden wordt. Tijdens INESPO op 3 en 4 juni in Middelburg organiseerde Switch de Duurzaam Doe Je Zelf-show. Jongeren die het evenement bezochten werden in deze interactieve quiz uitgedaagd met kennisvragen en doe-activiteiten over duurzaamheid. In de quiz namen telkens vier groepen het tegen elkaar op.  Maar liefst acht klassen uit Zeeland en Zuid-Holland namen deel aan de Duurzaam Doe Je Zelf-show.

Tijdens INESPO preseeren scholieren hun oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken. De nationale ronde van de 5e INESPO 2013 vond plaats op 20 april 2013 in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Op deze dag kregen alle Nederlandse deelnemers de kans hun projecten te presenteren aan een deskundige jury en het brede publiek. De beste tien tot twintig projecten werden vervolgens genomineerd om deel te nemen aan de internationale ronde op 3 en 4 juni in Middelburg.

Duurzaam Doe Je Zelf-show boeken
De Duurzaam Doe Je Zelf-show brengt jongeren op een laagdrempelige manier in aanraking met thema's als duurzaamheid, mensenrechten en eerlijke handel. De Duurzaam Doe Je Zelf-show maakt onderdeel uit van het jongerenprogramma Consumptie Verplicht van Switch en is als workshop inzetbaar binnen alle onderwijsniveaus. Tevens als buitenschoolse activiteit voor bijvoorbeeld jongerencentra, jongerenraden van gemeenten en/of scoutinggroepen.

Meer informatie

Imke Elstak, Switch, i.elstak@maakdeswitch.nl of 0113 25 00 51

Deel dit nieuwsbericht via social media