Nieuws

Home | Nieuws | Duurzaamheidtour St Philipsland Tholen, groot succes.

Duurzaamheidtour St Philipsland Tholen, groot succes.

29 mei 2015

minnesma
Met een elektrische bus vertrokken 40 ondernemers naar het bedrijventerrein van Sint Philipsland. Voor een bezoek aan koploperbedrijven op het gebied van duurzaam ondernemen. Deze activiteit werd georganiseerd op initiatief van de ondernemers zelf met ondersteuning van de gemeente Tholen en Stichting Switch.

Tussen een plenaire opening in de schuur bij de Van Dijke Groep en de plenaire afsluiting waarbij ook de agrarische sector aan het woord kwam werden de volgende bedrijven bezocht:
1. Ben de Rooy met de meest duurzame autowasstraat en de eerste Thoolse deelauto.
2. Bechtold papier die van gratis afval een verkoopbaar product maakt.
3. Van Dijke Groep die een machine heeft ontworpen en gebouwd om gras te verwerken in biobased verpakkingsmateriaal.
4. Clysan die zonnepanelen geïntegreerd in EPDM dakbedekking importeert.
Behalve 40 ondernemers was ook het lokale bestuur: burgemeester en wethouder, raadsleden en ambtenaren van de gemeente Tholen goed vertegenwoordigd. Sint Philipsland heeft zich goed op de kaart gezet en recht gedaan aan de naam van het ondernemersnetwerk Thools Ondernemen = Duurzaam Ondernemen. Ter afsluiting sprak Marianne MInnesma, directeur van Urgenda haar waardering uit voor de middag en neemt deze ideeën weer mee naar andere regio’s: “de niet Randstedelijke regio’s kunnen elkaars duurzame agenda’s versnellen door de uitwisselingen van dit soort kloploper-ervaringen.”

Deel dit nieuwsbericht via social media