Nieuws

Home | Nieuws | Duurzame Dates

Duurzame Dates

04 november 2013

Brabant bruist van de duurzame ideeën. Op 24 oktober presenteerden maar liefst dertig burgerinitiatieven zich tijdens Duurzame Dates Brabant, op zoek naar partners of ondersteuning. De initiatiefnemers kregen meerdere dates met experts en belangstellenden, wat resulteerde in maar liefst ruim 40 matches! Een van de aanwezigen was Anne-Marie Spierings, Statenlid D66 provincie Noord-Brabant: "Hier doen we het voor. Als overheid zet je de grote lijnen uit, maar hier gebeurt het. Betrokken burgers zijn de motor van onze samenleving. De Duurzame Dates faciliteren mooie ontmoetingen en het gebruiken van elkaars expertise."

Inspiratie
Van duurzaam voedsel, duurzame energie, leefbaarheid, groen in de wijk, mobiliteit tot participatie en communicatie; de initiatieven waren innovatief, duurzaam en zeer divers. Jong en oud maakten matches tijdens de speeddates, wat resulteerde in leuke contacten en concrete vervolgafspraken. "Het is een leuke bijeenkomst. Door de verschillende dates doe je veel inspiratie en vooral contacten op. Volgend jaar kom ik weer", vertelt een deelnemer die zojuist tijdens een date een mogelijke partner heeft gevonden.

Op zoek naar duurzame relaties
Duurzame Dates werd georganiseerd door IVN Brabant, in samenwerking met provincie Noord-Brabant en gastheer gemeente 's-Hertogenbosch. De Duurzame Dates zijn een vervolg op Duurzame Dinsdag, waar duurzame ideeën uit heel Nederland worden aangeboden aan het kabinet. "Met de Duurzame Dates willen we op regionaal en lokaal niveau mensen koppelen.
IVN ondersteunt duurzame initiatieven door te verbinden. Wij vinden het belangrijk dat mensen elkaar ontmoeten, elkaar leren kennen en elkaar vinden met hun idee. Het is mooi als er matches, en misschien zelfs duurzame relaties ontstaan", licht Piet Duizer, regiodirecteur IVN, toe.

Meer informatie
IVN Brabant, Ido de Haan (projectleider), i.de.haan@ivn.nl, 0411 614111.

Deel dit nieuwsbericht via social media