Nieuws

Home | Nieuws | Eerlijk Winkelenroute

Eerlijk Winkelenroute

28 oktober 2013

Op zaterdag 26 oktober heeft de Schijndelse wethouder Bart Eijkemans uit handen van Irène van der Maesen - voorzitter van Fairtrade gemeente Schijndel - de Eerlijk Winkelenroute Schijndel/Sint-Michielsgestel ontvangen. De winkels en eetgelegenheden in de route verkopen fairtrade, biologische, tweedehands of anderszins duurzame producten. 
De Eerlijke Winkelroutes zijn er voor consumenten in Nederland.

Irène van der Maesen lichtte toe: "Om mensen aan te sporen Fairtrade producten te kopen, zodat de wereld een klein beetje beter wordt." Na het overhandigen van de duurzame winkelroute, werd door de wethouder en de werkgroep het glas geheven: een glas fairtrade appelsap.

De route die door Switch is gemaakt staan 24 winkels in Schijndel en St Michielsgestel die fairtrade producten verkopen. De winkels en eetgelegenheden in de Eerlijke Winkelroute verkopen fairtrade, biologische, tweedehands of anderszins duurzame producten.

De folder Eerlijk Winkelenroute Schijndel/Sint-Michielsgestel is verkrijgbaar bij de bibliotheek, VVV, gemeente en natuurlijk in de winkels zelf.

Eerlijke handel
Onder eerlijke handel wordt verstaan dat mensen genoeg verdienen om een menswaardig leven te leiden. Door fair trade, door een eerlijke prijs te betalen, zorgen we ervoor dat boeren en arbeiders een eerlijk loon krijgen en zo toegang tot onderwijs en gezondheidszorg.

 

Meer informatie
www.mvoloont.com, www.eerlijkwinkelen.nl

Contactpersoon
Saskia Peeters, s.peeters@maakdeswitch.nl, 013 535 15 23 

Deel dit nieuwsbericht via social media