Nieuws

Home | Nieuws | Eerlijk Winkelroute Goes gelanceerd

Eerlijk Winkelroute Goes gelanceerd

15 augustus 2013

Donderdag 25 juli ontving de Goese wethouder Jo-Annes de Bat het eerste exemplaar van de Eerlijke Winkelroute Goes die is ontwikkeld door Switch. De route bevat bijzondere winkels, speciaalzaken en horecagelegenheden met een eerlijk(er) aanbod.

Op de route staan 24 ondernemingen die een eerlijk alternatief bieden. Met de Eerlijk Winkelen campagne wordt er gestreefd naar een groot aanbod van Eerlijke Winkelroutes met winkels en eetgelegenheden die deels fairtrade, biologische en/ of tweedehands producten gebruiken en/ of verkopen. Dit met het doel om consumenten wegwijs te maken in het eerlijke en duurzame aanbod in hun stad, in dit geval Fairtrade Gemeente Goes. Daarnaast krijgen ondernemers die een eerlijk aanbod hebben op deze wijze een platform om zich daarmee te kunnen onderscheiden.

Eerlijke handel of fair trade bevordert duurzame ontwikkeling in de internationale handel, met name bij de export van arme landen naar rijke Westerse landen. Fair trade betekent dat bijvoorbeeld producenten van koffie, thee, cacao of bananen   in Latijns-Amerika, Afrika en Zuidoost-Azië een eerlijke prijs krijgen voor hun exportproducten. Fairtrade producten dienen daarnaast te voldoen aan strenge milieueisen.

Vanaf augustus is de Eerlijke Winkelroute Goes gratis verkrijgbaar bij de deelnemende winkels:

Wereldwinkel, Appel en een Ei,  Ruilwinkel,  Terre des Hommes winkel,  AMUZ Eten & Drinken,  Secondhand Bookstore, 
Pelgrim Tweedehands, Haar Natuurlijk, Bio Drôme, Het Elfde Gebod, De Rode Pilaren, Natuurdrogist De Waaihoek, Casteleyn,
Alles voor 
Baby, Han Meerhoff Bloemsierkunst, Beva Huis, Rial Schoenmode, Jackpot, Dzjeenie, Prahna, De Koperen Tuin, 
De Stadsschuur,
 Studio Blique, The Body Shop, Lunchcafé Het Stadhuis.

 

De Eerlijke Winkelroute Goes is een activiteit van Switch, mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Gemeente  Goes.

 

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.mvoloont.com en www.eerlijkwinkelen.nl.

Contactpersoon
Pascal Elegeert, p.elegeert@maakdeswitch.nl, 0113 25 00 51.

 

Deel dit nieuwsbericht via social media