Nieuws

Home | Nieuws | EerlijkWinkelen route Schouwen-Duiveland

EerlijkWinkelen route Schouwen-Duiveland

15 juni 2015

ewr
Klik op afbeelding voor vergroting

Op woensdag 3 juni lanceerde Switch de EerlijkWinkelen route Schouwen-Duiveland. Om 12.00 uur werd onder de Beuze (aan het Havenpark) te Zierikzee, het eerste exemplaar van de route overhandigd aan raadslid Dick Meulblok (VVD).

De route bevat bijzondere winkels, speciaalzaken en horecagelegenheden met een eerlijk(er) aanbod. De route is geprint op een Z-card, een handzaam boekje ter grootte van een creditkaart. Tevens is er een gratis mobiele app beschikbaar, met alle EerlijkWinkelen routes in Nederland. Vanaf 3 juni is de EerlijkWinkelen route Schouwen-Duiveland gratis verkrijgbaar bij de deelnemende winkels.

De routekaart telt 24 ondernemingen met een eerlijk alternatief, verdeeld over de kernen van Schouwen-Duiveland. Met de EerlijkWinkelen campagne wordt gestreefd naar een groot aanbod van EerlijkWinkelen routes met winkels en eetgelegenheden die fairtrade, biologische en/of tweedehands producten verkopen. Ondernemers met een eerlijk aanbod in hun assortiment krijgen op deze wijze een platform waarop ze zich kunnen onderscheiden.

Eerlijke handel of fair trade bevordert duurzame ontwikkeling in de internationale handel, met name bij de export van ontwikkelingslanden naar rijke Westerse landen. Fair trade betekent dat producenten van bijv. koffie, thee, cacao of bananen een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. Fairtrade producten dienen daarnaast te voldoen aan strenge milieueisen.

De EerlijkWinkelen route Schouwen-Duiveland is een activiteit van Switch, mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Rabobank Oosterschelde en de Gemeente Schouwen-Duiveland. Voor meer info zie: www.maakdeswitch.nl, www.eerlijkwinkelen.nl

Deel dit nieuwsbericht via social media