Nieuws

Home | Nieuws | Eerste MVO organisatie die op de koffie komt

Eerste MVO organisatie die op de koffie komt

01 september 2014

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen implementeren in je bedrijf is lastig. Een opgeheven vinger helpt niet, een persoonlijk gesprek wel. Met een expert of met een andere ondernemer. Daarom wil Switch met de Switch Challenge ondernemers bij elkaar brengen. Radio en Internet worden ingezet om ondernemers te motiveren en te inspireren met MVO aan de slag te gaan.

Tussen 9-9 en 12-12 is op Sublime FM elke werkdag rond 9.30 en 13.30 uur een ondernemer te horen die vertelt wat MVO hem heeft opgeleverd. Ondernemers die geïnteresseerd zijn en vragen hebben, kunnen deze via de LinkedIn-groep aan de ondernemers stellen. Naast deze ‘Challengers’ komen ook experts aan het woord. De aftrap op 9 september is voor Mike Eman, minister-president van Aruba. Later volgt o.a. nog Marjan Minnesma, al drie jaar de nummer 1 in de Duurzame Top 100 van Nederland. Voor MKB’ers die tussen 9-9 en 12-12 de uitdaging aangaan wordt MVO wel heel erg lonend, want zij maken kans op twee kaartjes voor de Green Aruba Conference op Aruba.

Dat de aanpak van Switch werkt blijkt uit het programma MVO Loont.  Zij brengen ondernemers uit dezelfde regio bij elkaar en dronken zo met ruim 10.000 MKB’ers een kopje koffie of een borrel. Van hen zetten 2.500 binnen een jaar stappen om hun bedrijf te verduurzamen.

De actie wordt afgesloten met het Feest van de Verandering in januari. Deze wordt gehouden in de hoofdstad van de provincie met de meeste deelnemers aan de Challenge en alleen deelnemers aan de Challenge worden hiervoor uitgenodigd.

De Switch Challenge is een onderdeel van het programma MVO Loont van Switch. Zie voor meer informatie www.switchchallenge.nl

Sublime FM is een jong, commercieel radiostation met non-stop jazz, soul, funk, latin en lounge. Daarnaast brengt de zender een paar keer per dag het Sublime News – Nieuws van de Vooruitgang. Inspirerende, internationale berichten over innovatie, maatschappelijke ontwikkelingen en de economie. www.sublimefm.nl

Deel dit nieuwsbericht via social media