Nieuws

Home | Nieuws | Eet geen Dier ’n Dag, Eet ‘ns Wier ’n Dag

Eet geen Dier ’n Dag, Eet ‘ns Wier ’n Dag

22 september 2015

Op vrijdag 2 oktober trakteren studenten van De Rooi Pannen voorbijgangers op o.a. de Grote Markt in Breda op een bijzondere snack: culinaire zeewierhapjes. Zij roepen in aanloop naar Werelddierendag mensen op eens een dag geen dier te eten maar (zee)wier, een uitstekend alternatief. Voedzaam en ook nog eens stukken duurzamer dan een biefstukje op je bord.

Eiwitten zijn onmisbaar voor een gezond lijf. Dierlijke eiwitbronnen (met name vlees) belasten het milieu veel zwaarder dan plantaardige. Voor de productie van 1 kilo vlees is bijvoorbeeld gemiddeld 5 kilo plantaardig materiaal nodig. Deze granen zijn niet meer beschikbaar voor consumptie door mensen. Om nog maar te zwijgen van de liters water die het kost. Vleesproductie zorgt verder voor veel meer uitstoot van broeikasgassen, verzuring van de bodem en de lucht en voor dierenleed.

Voor de studenten van de opleiding Evenement- en Partycatering van De Rooi Pannen Breda genoeg reden om Bredanaars een smakelijk en duurzaam alternatief te bieden.  Zeewier heeft een relatief hoog gehalte aan eiwitten en kan op duurzame wijze geteeld worden. Het bevat naast eiwitten ook koolhydraten, vezels en meer calcium dan landplanten
Behalve een smakelijk hapje ontvangen geïnteresseerden een flyer met bijzondere zeewierrecepten.

Daarnaast staat op het Chasséveld een aangrijpende tentoonstelling van ‘vergeten dieren’. De prachtige maar confronterende expositie, een initiatief van Varkens in Nood, maakt het trieste leven van dieren in de Nederlandse vee-industrie zichtbaar. De tentoonstelling  is te bekijken vanaf 28 september tot 12 oktober.

Het project Eet geen Dier ’n Dag is een initiatief van Stichting Switch i.s.m. Zeewierwijzer en Varkens in Nood. De actie is een onderdeel van EAT THIS Roadtrip en mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de Gemeente Breda.

Deel dit nieuwsbericht via social media