Nieuws

Home | Nieuws | Eindhoven krijgt eigen fairtrade T-shirt

Eindhoven krijgt eigen fairtrade T-shirt

22 september 2014

Gemeente Eindhoven is een Fairtrade Gemeente. Dat wil zeggen dat winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de lokale overheid in Eindhoven samen werken aan meer eerlijke handel. Dit najaar gaan studenten van het Summa College en het Sint Lucas College aan de slag om een uniek fairtrade T-shirt te ontwerpen, exclusief voor Eindhoven. Een deskundige jury kiest eind dit jaar het winnend ontwerp. De Business-studenten van het Summa brengen het T-shirt vervolgens op de markt. In het voorjaar 2015 ligt deze ‘musthave’ al in de Eindhovense winkels.

Waarom Fairtrade?

Via fairtrade krijgen twee miljoen producenten, boeren en arbeiders uit 30 ontwikkelingslanden een goede betaling en kunnen zij werken en leven onder veilige en gezonde omstandigheden. Daardoor profiteren circa 6 miljoen mensen in ontwikkelingslanden (indirect) van fairtrade. Zo kunnen zij zelf investeren in een duurzame toekomst voor hun bedrijf en hun familie.

In Nederland werken inmiddels honderd  gemeenten (een kwart van het totaal) mee aan deze ambitie. Eindhoven is, net als 45 andere gemeenten, een erkende titelhouder van het Fairtrade Gemeente predicaat. Wereldwijd gingen meer dan 1.500 gemeenten hen voor.

Contactpersoon
Saskia Peeters, s.peeters@maakdeswitch.nl, 013 535 1523

Deel dit nieuwsbericht via social media