Nieuws

Home | Nieuws | Eindhoven loopt voor vrede en verdraagzaamheid

Eindhoven loopt voor vrede en verdraagzaamheid

10 december 2014

Op 24 december (Kerstavond) vindt voor de 23e keer de Eindhovense Fakkeltocht voor Verdraagzaamheid plaats. Vanaf 18.00 uur start op het Wilhelminaplein de uitgifte van fakkels. De tocht begint kort na 19.00 uur en eindigt met een muzikaal programma op het Wilhelminaplein.

De Eindhovense Fakkeltocht kent een lange geschiedenis. De eerste tocht vond plaats in 1992 naar aanleiding van een aanslag op Turkse migranten in het Duitse Solingen. Daarbij kwamen vijf mensen om het leven. Sindsdien heeft de tocht altijd in het teken gestaan van een tolerante en respectvolle samenleving. Het grote aantal mensen dat elk jaar deelneemt (gemiddeld zo’n 5.000) benadrukt dat heel veel mensen zich hiervoor willen inzetten.

Programma Vanaf 18.30 uur worden de deelnemers ontvangen onder muzikale begeleiding van de Eindhovense percussionist Johan Aben en zijn dochter Renée. De eerste fakkel wordt om 19.00 uur door Wethouder Torunoglu aangestoken aan de World Peace Flame. Na terugkeer op het Wilhelminaplein is er een muzikaal programma tot 21.00 uur met optredens van Klezmajeur en Dylan van Meurs. Wij nodigen iedereen uit om gezellig op het plein te blijven hangen.

Voorverkoop Fakkels Net als vorig jaar kunnen de fakkels niet meer rechtstreeks aan de kraampjes worden gekocht. Men dient eerst muntjes te kopen bij de kassa’s (op de avond zelf € 2,50 en in de voorverkoop € 2,-) en ze daarna bij de kraampjes in te wisselen voor een fakkel. Zie voor de voorverkoopadressen www.fakkeltochteindhoven.nl

De Fakkeltocht zou niet plaats kunnen vinden zonder Café Wilhelmina, Catharinakerk, Eindhoven365, Fatihmoskee, Gemeente Eindhoven, OVAA,  Regiopolitie Binnenstad, Stichting Vredesburo Eindhoven, Switch, TINT/ESK, TPN-E, World Peace Flame, Dela, en vele vrijwilligers.

Deel dit nieuwsbericht via social media