Nieuws

Home | Nieuws | Eindhoven staat stil bij Wereld Armoede Dag

Eindhoven staat stil bij Wereld Armoede Dag

17 oktober 2014

17 Oktober is Wereld Armoede Dag. Een dag waarop we stil staan bij het feit dat nog steeds 40 % van de mensen wereldwijd van twee dollar per dag of minder leeft. Switch was op verschillende plekken in Eindhoven actief om deze dag niet onopgemerkt voorbij te laten gaan.  

Op vrijdagochtend  17 oktober maakte de bekende graffiti-artiest Tom Vermin op locatie een levensgroot graffiti -kunstwerk. Hij liet zich inspireren door de wereldwijde armoede en de rol die mensen in het welvarende Westen ongewild spelen hierin. Studenten van de Fontys Hogeschool aan de Rachelsmolen konden live genieten van de totstandkoming van het schilderij. Het kunstwerk is daar tot begin 2015 te bewonderen.

’s Middags stond Switch met een foto-expositie in Winkelcentrum Woensel. De expositie liet op confronterende wijze de verschillen zien tussen rijk en arm in de wereld. Ruim honderd mensen plukten tips van de lijnen die tussen de foto’s waren gespannen. Met deze handige en concrete tips kunnen mensen op een eenvoudige manier armoede de wereld uit helpen. Zelf ook iets doen? Kijk eens op www.ikkominactie.nl.

 

Deel dit nieuwsbericht via social media