Nieuws

Home | Nieuws | En de winnaars zijn...

En de winnaars zijn...

08 mei 2017

Op vrijdag 5 mei jl. zijn de winnaars van de fotowedstrijd ‘Art.1 in beeld’ voor scholieren en amateurfotografen bekend gemaakt tijdens het Bevrijdingsfestival Zeeland in Vlissingen. Uit 65 inzendingen heeft een professionele jury 18 fotoseries gekozen. Uit deze series zijn weer 4 prijswinnaars gekozen en is er een publieksprijs.

De winnaars zijn:
Amateurfotograaf:  Wil Van Weele
Leerlingen: Mariana Godeschalk, Roos Langedijk, Rozemarijn Kunst
Het publiek koos voor de fotoserie van: Ruben Schouw

Met het project ‘Art.1 in beeld’ werden Zeeuwse jongeren en amateurfotografen uitgedaagd een fotoserie in hun eigen omgeving over Artikel 1 uit de Universele Verklaring Van De Rechten Van De Mens te maken. Fotograaf Dennis Wisse verzorgde van 22 maart t/m 4 april 2017 fotografieworkshops op scholen voor het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs in Zeeland. Er deden 11 Zeeuwse scholen met hun leerlingen mee aan de fotowedstrijd.

De jury bestaand uit de fotografen Menno de Nooijer, Anda van Riet en Dennis Wisse was zeer te spreken over het niveau van de foto’s.

Op 18 mei opent Eduard Nazarski, directeur Amnesty International Nederland, om 15.30 uur de tentoonstelling ‘Art.1. in beeld’ in de ZB aan de Kousteensedijk 7 in Middelburg. Vanaf 15 mei tot en met 27 mei zijn de geselecteerde fotoseries daar te zien. Daarna reist de tentoonstelling langs scholen en bibliotheken.

‘Art.1 in beeld’ is een initiatief van Switch, ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Bevrijdingsfestival Zeeland, Four Freedoms door het jaar heen en Amnesty International en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland

Deel dit nieuwsbericht via social media