Nieuws

Home | Nieuws | Fair Trade Tour

Fair Trade Tour

22 oktober 2013

Van 26 oktober tot en met 5 november vindt de Fairtrade Gemeente Tour 2013 plaats. Een kwart van alle Nederlandse gemeenten is een Fairtrade Gemeente (in wording). Fairtrade Gemeenten kopen fairtrade producten in en stimuleren het gebruik van fairtrade bij lokale bedrijven, winkels, restaurants. De Fairtrade Gemeenten willen heel Nederland fairtrade maken. Tijdens deze tour zorgen tien Fairtrade Gemeenten daarom dat hun buurgemeenten ook hun handtekening zetten voor fairtrade.

De Fairtrade Gemeente Tour vindt plaats tijdens de Fairtrade Week 2013. Met de tour stimuleert de Fairtrade Gemeente campagne duurzame armoedebestrijding bij nog meer gemeenten en organisaties.

De Fairtrade Gemeente Tour bezoekt gemeentehuizen en winkelcentra. Op alle locaties is een lokale burgemeester of wethouder aanwezig om officieel uit te spreken dat ook hun gemeente wil streven naar het behalen van de titel Fairtrade Gemeente. Daarbij kunnen aanwezige ambtenaren of het winkelende publiek genieten van fairtrade lekkernijen.

Meer informatie
www.fairtradegemeenten.nl/FairtradeTour

Deel dit nieuwsbericht via social media