Nieuws

Home | Nieuws | Fairtrade chocolademelk, goed voor elk!

Fairtrade chocolademelk, goed voor elk!

19 december 2014

Upgraders van het van Maerlantlyceum in Eindhoven hebben leerlingen en docenten van hun school verrast met de Upgrade actie ‘Fairtrade chocolademelk, goed voor elk’.  Met deze Upgrade-actie hebben de Upgraders het kalenderjaar op hun school op een verrassende en smaakvolle manier afgesloten.

Een aantal weken geleden kwamen de leerlingen bij elkaar om na te denken over de wijze waarop de een Upgrade actie konden uitvoeren. Na een korte brainstorm ontstond het idee om fairtrade chocolademelk uit te delen op school. Enerzijds lekker voor de leerlingen, anderzijds goed voor de cacaoboeren in ontwikkelingslanden die een  faire prijs voor hun cacao krijgen. Oftewel, fairtrade chocolademelk, goed voor elk!   De Upgraders deelden ruim 200 bekers fairtrade chocolademelk uit tijdens de actie en gaven het van Maerlantlyceum hiermee een Upgrade naar een betere wereld.

De campagne ‘Upgraden’ is een onderdeel van het programma Consumptie Verplicht en richt zich op jongeren tussen de 12 en de 25 jaar die willen bijdragen aan een betere wereld.  De actie in Eindhoven is een initiatief van het van Maerlantlyceum en Switch.

Deel dit nieuwsbericht via social media