Nieuws

Home | Nieuws | Fakkeltocht genomineerd voor prijs: stem

Fakkeltocht genomineerd voor prijs: stem

22 oktober 2013

Switch coördineert jaarlijks de Fakkeltocht In Eindhoven. De Fakkeltocht is dit jaar genomineerd voor de eervolle prijs 'Ambassade van de Verdraagzaamheid'. De Fakkeltocht krijgt deze nominatie omdat zij zich al meer dan 20 jaar hard maakt voor thema's als Vrede, Vrijheid en Verdraagzaamheid. En omdat zij jaarlijks duizenden mensen voor deze thema's op de been weet te brengen. De prijs 'Ambassade van de Verdraagzaamheid' is een eervolle titel die jaarlijks wordt vergeven door het Paleis van de Verdraagzaamheid. Deze stichting stelt zich als doel het bevorderen van de verdraagzaamheid. Dat doet zij onder andere door initiatieven die verdraagzaamheid bevorderen voor het voetlicht te brengen.

Verkiezing: breng uw stem uit
Naast de Fakkeltocht zijn vier andere organisaties genomineerd om 'Ambassade van de Verdraagzaamheid 2013' te worden. De winnaar wordt bepaald aan de hand van wie de meeste stemmen krijgt. Op 16 november wordt, op de UNESCO internationale dag van Verdraagzaamheid, de winnaar bekend gemaakt.
De organisatie van de Fakkeltocht is erg trots op de nominatie en roept iedereen op om te stemmen. Dit kan op de website www.paleisvandeverdraagzaamheid.nl. Hier vindt u ook meer informatie over de nominatie.

De Fakkeltocht
Jaarlijks wordt in Eindhoven op kerstavond (24 december) de Fakkeltocht voor Vrede en Verdraagzaamheid gelopen. De tocht werd voor het eerst georganiseerd nadat in 1992 in het Duitse Solingen aanslagen waren gepleegd op Turkse immigranten. Sindsdien heeft de tocht in het teken gestaan van Vrede, Vrijheid en Verdraagzaamheid.

De Fakkeltocht zou niet plaats kunnen vinden zonder Café Wilhelmina, Catharinakerk, Fatihmoskee, Gemeente Eindhoven, OVAA, Regiopolitie Binnenstad, Stichting Africa4Real, Stichting Vredesburo Eindhoven, TINT/ESK, TPN-E, World Peace Flame en vele vrijwilligers.

Meer informatie
www.fakkeltochteindhoven.nl

Contactpersoon
Switch: Sonja Willems, s.willems@maakdeswitch.nl, tel: 06 42712331

Deel dit nieuwsbericht via social media