Nieuws

Home | Nieuws | Festival Mundial krijgt fikse Upgrade

Festival Mundial krijgt fikse Upgrade

30 mei 2013Op 29 en 30 juni vindt in Tilburg Festival Mundial plaats, twee dagen muziek, dans en theater. Upgraders zijn aanwezig tussen het publiek. Twee teams enthousiaste jongeren komen in actie op het festival om de wereld een klein beetje beter te maken.

Eén groep verpleegsters getooid met liefdesmeters onderwerpt de campinggangers aan een liefdestest. Slaag je? Dan win je een originele fairtrade condoom. Door gebruik van deze condoom, draag je bij aan een eerlijker loon voor een boer in een ontwikkelingsland. Daarnaast voorkom je actief de verspreiding van HIV en Aids, een ziekte die nog steeds veel slachtoffers eist wereldwijd.
De andere groep laat festivalgangers investeren in producten. Kiezen mensen voor goed of goedkoop? Bijgestaan door 'goed' en 'kwaad' in de persoon van een engel of een duivel proberen de investeerders de 'juiste' keuze te malen. Switch werkt hierbij samen met O-foundation Utrecht.

Contactpersoon
Saskia Peeters, s.peeters@maakdeswitch.nl, 013 - 535 15 23

Meer informatie
Festival Mundial, http://www.festivalmundial.nl

Consumptie Verplicht is een vierjarig landelijk programma van COS Gelderland. In Zeeland en Brabant uitgevoerd door Switch. Dit programma wordt uitgevoerd met financiële ondersteuning van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de provincie Zeeland, de provincie Noord Brabant, de gemeenten Eindhoven en Tilburg.

Deel dit nieuwsbericht via social media