Nieuws

Home | Nieuws | Fietsen Scoort deelt € 10.000 uit aan duurzame projecten

Fietsen Scoort deelt € 10.000 uit aan duurzame projecten

07 juli 2015

Heeft jouw organisatie een duurzaam project in een ontwikkelingsland en kun je een financieel duwtje in de rug goed gebruiken? Meld jouw project aan bij Fietsen Scoort. Fietsen Scoort is een landelijke campagne die forensen uit de auto en op de fiets probeert te krijgen. Vorig jaar fietsten deelnemers aan de campagne samen ruim 8 miljoen kilometers. Fietsen Scoort vraagt aandacht voor mondiale klimaatdoelstellingen en steunt daarom ook duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Ook dit jaar deelt Fietsen Scoort € 10.000 uit aan vier projecten van kleinschalige ontwikkelingsorganisaties.

De campagne Fietsen Scoort stimuleert het fietsen naar het werk. Fietsen heeft veel voordelen: denk aan je gezondheid, CO₂-reductie en het tegengaan van klimaatverandering. Werkgevers kunnen de gefietste kilometers van hun werknemers sponsoren. De jaarlijkse sponsoropbrengst gaat voor een deel naar Cycling out of Poverty (www.coop-africa.org) dat verschillende fietsprojecten uitvoert in Afrika. Daarnaast steunt Fietsen Scoort kleinschalige duurzame projecten van Nederlanders in ontwikkelingslanden. Voor dit laatste onderdeel werkt Fietsen Scoort samen met MyWorld, platform voor actieve wereldburgers.

Maak kans op € 2.500
Kleinschalige Nederlandse ontwikkelingsorganisaties kunnen tot 1 oktober 2015 een projectvoorstel indienen via het aanmeldformulier op www.myworld.nl (let op: aanmelden verplicht!). Ook zijn hier de criteria te vinden. Bij de beoordeling van de projecten is de relatie met de kernboodschap van Fietsen Scoort belangrijk. Naast fietsprojecten kun je ook denken aan projecten die bijdragen aan een duurzame en rechtvaardige wereld. Bijvoorbeeld biologische landbouw, (her) bebossing, zonne-energie, biogas en/of eerlijke handel.
Een jury kiest de tien beste projecten. Iedereen mag vervolgens stemmen via internet op zijn/haar favoriet. De vier projecten met de meeste stemmen ontvangen ieder een bedrag van € 2.500.

Fiets naar je werk
Doe mee met Fietsen Scoort en fiets voor een duurzame wereld. Aanmelden kan eenvoudig via de website www.fietsenscoort.nl. Fietsen Scoort is door het Nationaal Instituut voor Sport en Bewegen beoordeeld als effectieve campagne. Werknemers die fietsen zijn fitter en minder vaak ziek.

Deel dit nieuwsbericht via social media