Nieuws

Home | Nieuws | Fietsen Scoort verdeelt € 10.000

Fietsen Scoort verdeelt € 10.000

03 juni 2014

Foto Opmeer Reports

Fietsen Scoort is een landelijke campagne die forensen uit de auto en op de fiets probeert te krijgen. Vorig jaar fietsten deelnemers aan de campagne samen bijna 10 miljoen fietskilometers. Fietsen Scoort wil ook aandacht voor mondiale klimaatdoelstellingen en steunt daarom duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Ook dit jaar verdeelt ze daarom € 10.000 over vier projecten van Nederlandse initiatiefnemers in ontwikkelingslanden. Dit sponsorbedrag wordt door deelnemers aan Fietsen Scoort bijeen gefietst. 

Fietsen heeft veel voordelen: denk aan gezondheid, CO₂-reductie en het tegengaan van klimaatverandering. Werkgevers van deelnemers aan Fietsen Scoort kunnen de gefietste kilometers van hun werknemers sponsoren. De jaarlijkse sponsoropbrengst gaat voor een deel naar Cycling out of Poverty (www.coop-africa.org) dat verschillende fietsprojecten uitvoert in Afrika. Daarnaast steunt Fietsen Scoort kleinschalige duurzame projecten van Nederlanders in ontwikkelingslanden. Hiervoor werkt Fietsen Scoort samen met het platform MyWorld.

In 2013 ontving Stichting NME Mundial een bijdrage voor hun project 'Smakelijk Eten uit Eigen Moestuin' in Bolivia. Bestuurslid Yvonne van Driel: "We kunnen stellen dat de plannen voor 2013 om samen met kinderen en vrouwen gezondere voedingsmiddelen op tafel te zetten is geslaagd. Mede dankzij de acties van Fietsen Scoort. Afgelopen jaar zijn in totaal op 20 scholen schooltuinen aangelegd of verbeterd. Meer dan 2.300 leerlingen deden daaraan mee. Allemaal zijn ze nu moestuinierders in spé; ze weten alles over recycling van materialen en andere milieuvriendelijke teeltmethodes. We zijn trots op deze cijfers, maar misschien nog trotser op de innovatieve ideeën van de deelnemers zelf."


Maak kans op € 2.500
Kleine Nederlandse ontwikkelingsorganisaties kunnen vanaf 1 juli 2014 een projectvoorstel indienen via het aanmeldformulier op www.myworld.nl. In de beoordeling van de projecten is de relatie met de kernboodschap van Fietsen Scoort belangrijk. Naast fietsstimulering in ontwikkelingslanden kun je ook denken aan projecten die bijdragen aan een duurzame en rechtvaardige wereld. Bijvoorbeeld biologische landbouw, (her) bebossing, zonne-energie, biogas en/of eerlijke handel.

De deelnemers aan de fietscampagne en het brede publiek bepalen vervolgens door hun stem uit te brengen welke projecten een bijdrage ontvangen. De vier projecten met de meeste stemmen ontvangen ieder een bedrag van € 2.500. Op zaterdag 25 oktober worden de winnaars bekend gemaakt tijdens het MyWorld Event in het Centraal Museum in Utrecht.

Meer informatie
Alle informatie over de sponsoractie (criteria, procedure en aanmelden) is vanaf 1 juli te vinden op de website van Fietsen Scoort: www.fietsenscoort.nl. Voor aanvullende vragen kunt u contact opnemen met het campagnebureau van Fietsen Scoort via info@fietsenscoort.nl.

Deel dit nieuwsbericht via social media