Nieuws

Home | Nieuws | Finalisten MVO-prijs Goes 2014 bekend

Finalisten MVO-prijs Goes 2014 bekend

17 september 2014

De uitreiking van de MVO-prijs Goes, de prijs voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, vindt dit jaar plaats op 5 november op het Bevelanden plein van Contacta. De prijs is een initiatief van Stichting Switch en de gemeente Goes en wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. De drie finalisten Agrimarkt, Cleanmaster Biolux en Groentehandel De Winter kregen de meeste stemmen van het publiek. In totaal werden 700 stemmen uitgebracht.

Stichting Switch en de gemeente Goes organiseren dit jaar de tweede editie van de gemeentelijke prijs voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Een vakjury selecteerde zes bedrijven. Iedereen die zich betrokken voelt bij Goes kon stemmen op zijn of haar favoriete ondernemer via www.mvoprijs.nl. Agrimarkt, Cleanmaster Biolux en Groentehandel De Winter behaalden verreweg de meeste stemmen van het publiek en gaan naar de finale. De andere drie bedrijven Acknowledge Dynamics BV, EcoSCAPE en Heerlijkheid Wolphaartsdijk zijn nu afgevallen als kanshebber voor de felbegeerde onderscheiding.

Drie juryleden Ira von Harras, coördinator duurzaamheid van Scalda, Hans Goovers, voorzitter MKB Zeeland en Eddy de Seranno, docent en onderzoeker bij de University of Applied Sciences, HZ Vlissingen, zullen nog een bedrijfsbezoek brengen aan de drie finalisten.

De winnaar van de MVO-prijs Goes 2014 wordt op 5 november bekend gemaakt op het Bevelanden plein van Contacta. De winnaar van de MVO-prijs Goes 2014 ontvangt de MVO Award, krijgt regionale publiciteit èn mag zich de komende twee jaar de beste Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van Goes noemen.

Duurzaam ondernemen, of maatschappelijk verantwoord ondernemen is 'hot'. Uit onderzoek blijkt dat bedrijven die strategisch met MVO bezig zijn, zich makkelijker aan de omgeving aanpassen en minder afhankelijk zijn van economische veranderingen. Bovendien zijn ze veelal koplopers in hun branche. De MVO-prijs is bedoeld voor bedrijven die duurzame winst voor milieu en maatschappij weten te combineren met goede bedrijfseconomische resultaten. Ze werken met een winnende combinatie van People, Planet, Profit.

De MVO-prijs Goes is een initiatief van de gemeente Goes en Stichting Switch. Het werk van Switch wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Buitenlandse Zaken en de provincie Zeeland.

Deel dit nieuwsbericht via social media