Nieuws

Home | Nieuws | Finding ROOTS van start

Finding ROOTS van start

12 november 2019

7 studenten van Scalda en HZ University of Applied Sciences starten dit schooljaar met Finding ROOTS en worden klaargestoomd tot duurzaamheidsambassadeur. Het project - van Switch & ZMf - daagt jongeren uit leiderschap te tonen voor een duurzame wereld.

Met Finding ROOTS worden jongeren in een half jaar klaargestoomd als ‘changemaker’ / ambassadeur voor de Nieuwe Economie, een economie die circulair is en een positieve impact heeft op het sociale, ecologische en financiële domein. Om de transitie naar een duurzame samenleving mogelijk te maken, moeten we vooral jonge mensen voorbereiden op de wereld van morgen. Finding ROOTS is daarom een actieprogramma over duurzaam leiderschap voor jonge professionals, dat hen helpt competenties te ontwikkelen die horen bij een ‘changemaker’.

Tijd voor actie!
Finding ROOTS betekent niet alleen praten, maar doen. De ervaring staat centraal, want dat is wat motiveert en verandering in gang zet. Samen bedenken we positieve acties die impact hebben, volgen we trainingen over authentiek leiderschap, duurzaamheid en de Nieuwe Economie. We adviseren bedrijven, bezoeken evenementen en debatteren in en buiten Zeeland. Deze  ervaringen leiden tot concrete acties, adviezen en tips voor medestudenten, vrienden, docenten, professionals, beleidsmakers en politici. Met de ambitie om te inspireren, uit te dagen en mensen in beweging te krijgen.

Blijf op de hoogte van deze ‘changemakers’ en volg ons op Facebook.

Finding ROOTS is een coproductie van Switch en ZMf i.s.m. Scalda, HZ University of Applied Sciences en Jouw Zeeland, de jongerendenktank van de Provincie Zeeland.Finding ROOTS wordt mede mogelijk gemaakt de Provincie Zeeland.

Deel dit nieuwsbericht via social media