Nieuws

Home | Nieuws | Flinke groei Fair Trade

Flinke groei Fair Trade

22 oktober 2013

Het aantal producenten van Fairtrade producten is wereldwijd met 16 procent gestegen vergeleken met 2011. Ook het consumentenvertrouwen is gegroeid. Dit blijkt uit het jaarverslag van Fairtrade International: 'Unlocking the Power'.

Consumenten kopen steeds meer producten met het Fairtrade keurmerk, in Nederland ook wel het Max Havelaar keurmerk genoemd. In Nederland is in 2012 een stijging van 26 procent te zien. Duitsland heeft de grootste stijging met 33 procent. Gevolgd door Zweden (28 procent), Nederland, Groot Brittannië (16 procent) en Zwitserland (15 procent). Opvallend detail is dat de verkoop van Fairtrade producten dit jaar is gestart in Kenia en zal worden uitgebreid met India. In deze landen krijgen consumenten dus de keuze om Fairtrade producten uit eigen land te kopen.

Er zijn nu zo'n 1,3 miljoen boeren aangesloten bij Fairtrade International. Er werken 70 landen mee en er zijn 1149 Fairtrade organisaties. Zij hebben samen gezorgd voor zo'n 80 miljoen euro aan premiegeld voor de boeren. Positieve cijfers dus, maar veel zijn boeren nog niet aangesloten bij het keurmerk. Er is nog een hoop terrein te winnen. Fairtrade International blijft streven naar innovatie en groei in 2013. Zie hiervoor ook de internationale strategie ‘Unlocking the Power of the Many'.

Meer informatie
Lees het jaarbericht van Fairtrade International op http://www.fairtrade.net

Deel dit nieuwsbericht via social media