Nieuws

Home | Nieuws | Gezocht: jonge wereldverbeteraars

Gezocht: jonge wereldverbeteraars

13 maart 2014
Vanaf 1 april barst de wedstrijd Wereldverbeteraar van het Jaar los. Samen met minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking roept de Vereniging van Nederlandse Gemeenten International (VNG-I) scholieren uit heel Nederland op hun plan dat helpt om de Millenniumdoelen te behalen in te dienen op www.wereldverbeteraarvanhetjaar.nl. De winnaar wint een reis naar Cambodja en krijgt een 1 op 1 gesprek met de minister. De wedstrijd geeft op een bijzondere manier aandacht aan de Millenniumdoelen.
 
Bijzondere ontwikkelingsplannen
VNG-I en de minister zoeken scholieren in heel Nederland die een bijzondere activiteit organiseren over de Millenniumdoelen. Van sponsorlopen tot festivals, van meer zonnecellen tot debatten op school. Door middel van een spannende, leerzame en interactieve wedstrijd worden middelbare scholieren uit alle gemeenten in Nederland uitgedaagd om te laten zien op welke manier zij bijdragen aan de Millenniumdoelen.
 
Minister zelf roept winnaar uit
Tot 1 april kan iedere scholier uit Nederland zijn of haar idee indienen op www.wereldverbeteraarvanhetjaar.nl. Tijdens de finalebijeenkomst op 23 mei in Utrecht maakt minister Lilianne Ploumen samen met een vakjury de winnaar bekend. De eerste prijs voor de Wereldverbeteraar van het Jaar is een reis van twee weken naar Cambodja. Daarnaast maken wedstrijddeelnemers kans op financiering van de door hun bedachte acties.
 
Wedstrijd brengt Millenniumdoelen dichterbij
In 2000 stelden de Verenigde Naties de Millenniumdoelen op. De afspraak is om deze doelen in 2015 te behalen. Voor een aantal zijn we al goed op weg, maar voor een groot deel is er nog volop werk aan de winkel. Nu 2015 nadert is het tijd voor een eindsprint. De wedstrijd geeft zichtbaarheid aan alle activiteiten die jongeren ondernemen op lokaal niveau om de doelen dichterbij te brengen.
 
Echte campaigners
Tijdens de wedstrijd worden de scholieren uitgedaagd om zo veel mogelijk zichtbaarheid te geven aan hun project. Bijvoorbeeld met een pagina op Facebook en op Twitter (#WVHJ2014). Om echte ambassadeurs te worden ontvangen ze professionele campagnetraining. Deelname aan de wedstrijd is gratis.
 
Zelf meedoen
Iedere scholier op een middelbare school in Nederland kan meedoen aan de wedstrijd. Aanmelden kan tot 1 april 2014 op www.wereldverbeteraarvanhetjaar.nl.

Deel dit nieuwsbericht via social media