Nieuws

Home | Nieuws | Green Key: keurmerk duurzaam toerisme

Green Key: keurmerk duurzaam toerisme

24 september 2013

Op 23 september hebben in  Zeeeland de eerste 13 horecaondernemers met de provincie en acht gemeenten een Intentieverklaring getekend over duurzaam toerisme. De bedrijven gaan zich inspannen om de Green Key te behalen, de overheid steunt hen daarbij. De verklaring werd getekend in Golden Tulip Strandhotel Westduin, waarvan mede-eigenaar Eef Iezeboud vooroploper is binnen de Green Key.

De "Green Key" is hét internationale duurzaamheidkeurmerk voor de horeca. Op steeds meer websites zoals www.BookDifferent.com is duurzaamheid een criterium waarop bestemmingen gekozen kunnen worden. De Green Key kan daarom een nieuwe impuls geven aan boekingen in de toeristische sector.

Een Green Key helpt ondernemers bij het verbeteren van hun duurzaamheidsprestaties en het met frisse blik bekijken van de bedrijfsvoering. Dit levert hen o.a. kostenbesparingen, fiscale voordelen en imagoverbetering op. Voor de provincie en de deelnemende gemeenten biedt het project een kans concrete invulling aan duurzaamheidbeleid en imago te geven.

De provincie Zeeland en acht Zeeuwse gemeenten (Veere, Schouwen-Duiveland, Middelburg, Goes, Sluis, Kapelle, Borsele en Terneuzen) willen het keurmerk voor een grote groep ondernemers in de sector bereikbaar maken. Samen kunnen overheid, bedrijfsleven en andere organisaties Zeeland promoten als aantrekkelijke, maar ook duurzame bestemming.

Door een bijdrage vanuit de provincie Zeeland en de acht gemeenten kunnen deelnemers aan het project een bijdrage van 50% ontvangen op de deelnamekosten voor het keurmerk in het eerste jaar. De uitvoering van het project vindt plaats tot en met de zomer van 2014.

Informatie en aanmelden
De coördinatie van het project is in handen van de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK). Via de projectcoördinator kunnen Zeeuwse hotels en restaurants zich nog aanmelden voor dit duurzaamheidsproject. Meer informatie.

Projectcoördinator Green Key Horeca Zeeland
– ir. Johan Kaspers, Stichting KMVK
Telefoon: 06 – 13 51 71 63
E-mail: kaspers@brederodeadvies.nl

Contactpersoon Switch
Pascal Elegeert, p.elegeert@maakdeswitch.nl, 0113 25 00 51.

Deel dit nieuwsbericht via social media